Bravčové závitky zo stehna
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 69312x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | sterilizovaný uhoriek |
4 plátky | bravčová stehno |
1 ks | cibula |
10 dkg | tvrdý syr |
10 dkg | šunkovú salámu |
3 lyžice | kečup |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
drvená rasca | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Bravčovú stehno umyjeme, očistíme a nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme. Rezne osolíme a okoreníme. Šunková saláma olúpeme a nakrájame na malé kocky. Na kocky nakrájame aj sterilizovaný uhoriek. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Do misy dáme salámu, uhoriek aj syr, pridáme kečup a všetko dôkladne premiešame. Plátky mäsa naplníme pripravenou zmesou, zviniete do závitkov a zopneme kuchynskými ihlami, aby nám zmes nevytiekol. Cibuľu olúpeme, nakrájame na malé kocky a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme závitky, ktoré opražíme z oboch strán. Posypeme drveným kmínom, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Až je mäso mäkké, tak závitky vyberieme, šťavu zaprášime hladkou múkou a povaríme. Závitky podávame s dusenou ryžou alebo zemiakmi.