Bravčové závitky plnené pórom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 7628x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčová kotleta bez kosti |
4 plátky | eidam |
1 ks | stredný pór |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, ľahko rozklepat az oboch strán osolíme a okoreníme. Stredne silný pór očistíme, umyjeme az bielej časti nakrájame kláty 2 - 3 cm dlhé. Zvyšnú zelenú časť póru nakrájame na tenké kolieska. Plátky syra nakrájame na štvorce. Stred plátkov pokladieme syrom, vložíme špalíček póru a okraje mäsa pevne spojíme špáradlami. Závitky sprudka opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji do ružova. Potom zmiernime teplotu, mäso podlejeme malým množstvom vývaru a pod pokrievkou podusíme domäkka. Hotové bravčové závitky zbavíme špáradiel a uchováme na teple. Do vypečenej mäsovej šťavy vložíme zostávajúcu časť póru a krátko podusíme. Bravčové závitky plnené pórom rozdelíme na porcie, prelejeme vypečenou pórovou šťavou a podávame s ryžou, ale chutia aj s opečenými zemiakmi.