Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové závitky plnené pórom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6592x
Bravčové závitky plnené pórom

Recept na bravčové kotletky bez kosti plnené pórom a syrom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové závitky plnené pórom
recept Bravčové závitky plnené pórom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky bravčová kotleta bez kosti
4 plátky eidam
1 ks stredný pór

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa umyjeme, osušíme, ľahko rozklepat az oboch strán osolíme a okoreníme. Stredne silný pór očistíme, umyjeme az bielej časti nakrájame kláty 2 - 3 cm dlhé. Zvyšnú zelenú časť póru nakrájame na tenké kolieska. Plátky syra nakrájame na štvorce. Stred plátkov pokladieme syrom, vložíme špalíček póru a okraje mäsa pevne spojíme špáradlami. Závitky sprudka opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji do ružova. Potom zmiernime teplotu, mäso podlejeme malým množstvom vývaru a pod pokrievkou podusíme domäkka. Hotové bravčové závitky zbavíme špáradiel a uchováme na teple. Do vypečenej mäsovej šťavy vložíme zostávajúcu časť póru a krátko podusíme. Bravčové závitky plnené pórom rozdelíme na porcie, prelejeme vypečenou pórovou šťavou a podávame s ryžou, ale chutia aj s opečenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Bravčové závitky plnené pórom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty