Bravčové v rajskej chilli
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 12975x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | olej |
600 g | bravčové mäso |
300 ml | voda |
1 ks | veľká cibuľa |
2 lyžice | chilli korenie |
2 lyžičky | soľ |
6 lyžíc | jemný kečup |
omáčka: | |
1 lyžica | hladká múka |
200 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na silnejšie rezance. Na oleji orestujeme cibuľu dozlatista, pridáme mäso, poprášime ho soľou, posypeme čili korením (čerstvé z čili mlynčeku) a opečieme ho za občasného premiešania dohneda. Prilejeme vodu, pridáme kečup a za občasného miešania mäso dusíme domäkka (asi 75 minút). Podľa potreby prilievame teplú vodu, aby mäso bolo stále ponorené. Mäkké bravčové mäso podľa potreby dochutíme soľou i chilli korením (druhá lyžice). Vo vode rozmiešame vrchovatú lyžicu hladkej múky a kašičku za stáleho miešania nalejeme do vriaceho omáčky. Za občasného miešania bravčové v rajskej štipľavej ešte 10 minút prevaríme. Hotové bravčové v rajskej štipľavej podávame s cestovinami.