Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové stehno so zemiakmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2865x
Bravčové stehno so zemiakmi

Plátky bravčové stehná zapečené spoločne s zemiaky a cibuľou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové stehno so zemiakmi
recept Bravčové stehno so zemiakmi
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka Lučina
4 plátky bravčová stehno
čerstvo pomleté korenie
4 lyžice kyslá smotana
soľ
bylinková soľ
2 lyžice olivový olej
1 ks veľká cibuľa
5 - 6 ks zemiaky varené v šupke

marináda:

1 lyžica sladká sójová omáčka
1 lyžica olivový olej
2 lyžice dijonská horčica

na potření:

1 lyžica majolku

podľa potreby:

voda na podliaty

Postup prípravy receptu

Bravčovú stehno očistíme a nakrájame na plátky, ktoré ešte rozkrojíme napoly. Plátky stehná naklepeme, málinko osolíme a na krajoch narežeme. Naložíme do marinády z oleja, horčice a sójovej omáčky. Necháme marinovať asi 2 hodiny. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Scedíme a necháme vychladiť. Podľa chuti ich môžeme ošúpať alebo aj so šupkou nakrájať na kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka alebo prúžky. Rozohrejeme hlbší panvicu s trochou oleja a naloženú stehno sprudka osmažíme. Vyberieme a na vypečený tuk vsypeme cibuľu a osmažíme dozlatista is kolieskami zemiakov. Asi po 7 - 8 minútach vmiešame kocku lúkach s kyslou smotanou a premiešame. Ochutíme bylinkovou soľou a korením, odstavíme. Malé mištičky alebo veľkú zapekaciu misu vyložíme zemiakovú zmesí, na to poukladáme plátky mäsa a zľahka ich potrieme majolku. Mierne podlejeme. Prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a zapekáme v stredne vyhriatej rúre asi 20 minút. Bravčovú stehno so zemiakmi podávame ako hlavný chod, ku ktorému pridáme už len čerstvú nakrájanú zeleninu alebo šalát.

Komentáre k receptu Bravčové stehno so zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty