Bravčové stehno so zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4512x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | veľká cibuľa |
5 - 6 ks | zemiaky varené v šupke |
1 kocka | Lučina |
4 plátky | bravčová stehno |
čerstvo pomleté korenie | |
4 lyžice | kyslá smotana |
soľ | |
bylinková soľ | |
marináda: | |
1 lyžica | sladká sójová omáčka |
1 lyžica | olivový olej |
2 lyžice | dijonská horčica |
na potření: | |
1 lyžica | majolku |
podľa potreby: | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Bravčovú stehno očistíme a nakrájame na plátky, ktoré ešte rozkrojíme napoly. Plátky stehná naklepeme, málinko osolíme a na krajoch narežeme. Naložíme do marinády z oleja, horčice a sójovej omáčky. Necháme marinovať asi 2 hodiny. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Scedíme a necháme vychladiť. Podľa chuti ich môžeme ošúpať alebo aj so šupkou nakrájať na kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka alebo prúžky. Rozohrejeme hlbší panvicu s trochou oleja a naloženú stehno sprudka osmažíme. Vyberieme a na vypečený tuk vsypeme cibuľu a osmažíme dozlatista is kolieskami zemiakov. Asi po 7 - 8 minútach vmiešame kocku lúkach s kyslou smotanou a premiešame. Ochutíme bylinkovou soľou a korením, odstavíme. Malé mištičky alebo veľkú zapekaciu misu vyložíme zemiakovú zmesí, na to poukladáme plátky mäsa a zľahka ich potrieme majolku. Mierne podlejeme. Prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a zapekáme v stredne vyhriatej rúre asi 20 minút. Bravčovú stehno so zemiakmi podávame ako hlavný chod, ku ktorému pridáme už len čerstvú nakrájanú zeleninu alebo šalát.