Bravčové stehno s korenenou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 42175x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 ml | smotana |
1 dl | mäsový vývar |
400 g | bravčová stehno |
marináda: | |
1 lyžička | mletý sušený klinček |
1 lyžička | majorana |
2 dl | biele suché víno |
1 ks | malá cibuľa |
1 lyžička | sušený tymian |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na medajlonky alebo plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Marináda: Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Vložíme do kastrůlku, zalejeme bielym vínom a pridáme korenie. Varíme asi 10 minút a necháme vychladnúť. Potom vložíme nakrájané mäso a necháme 24 hodín marinovať. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a na oleji zvoľna opečieme po oboch stranách. Prilejeme marinádu a vývar. Necháme zvoľna variť asi 20 minút. Mäkké mäso vyberieme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smotanou. Krátko povaríme a podávame. Porcia bravčového mäsa na tanieri prelejeme omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi alebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.