Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové stehno s korenenou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 42175x
Bravčové stehno s korenenou omáčkou

Marinované a korenené bravčové mäso so smotanovou omáčkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Bravčové stehno s korenenou omáčkou
recept Bravčové stehno s korenenou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 ml smotana
1 dl mäsový vývar
400 g bravčová stehno

marináda:

1 lyžička mletý sušený klinček
1 lyžička majorana
2 dl biele suché víno
1 ks malá cibuľa
1 lyžička sušený tymian

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na medajlonky alebo plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Marináda: Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Vložíme do kastrůlku, zalejeme bielym vínom a pridáme korenie. Varíme asi 10 minút a necháme vychladnúť. Potom vložíme nakrájané mäso a necháme 24 hodín marinovať. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a na oleji zvoľna opečieme po oboch stranách. Prilejeme marinádu a vývar. Necháme zvoľna variť asi 20 minút. Mäkké mäso vyberieme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smotanou. Krátko povaríme a podávame. Porcia bravčového mäsa na tanieri prelejeme omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi alebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.

Komentáre k receptu Bravčové stehno s korenenou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty