Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové stehno na horčici

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6068x
Bravčové stehno na horčici

Plátky bravčového stehna s rýchlou omáčkou. Recept, ktorý je do 30 minút na tanieri.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Bravčové stehno na horčici
recept Bravčové stehno na horčici
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica dijonská horčica
1/2 kelímku smotana na varenie
soľ
2 lyžičky pepřový steakové korenie
1 zväzok cibuľka s vňaťou
2 plátky bravčová stehno
farebný drvený korenie
1 - 2 lyžíc olivový olej

Postup prípravy receptu

Stehno opláchneme, naklepeme a na okrajoch narežeme. Potrieme troškou soli a bohato pepřovým steakovým korením. Dáme odležať cez noc do chladničky a ešte pokvapkáme olejom. Cibuľku očistíme a nakrájame na rezance. Rozpálite si panvicu, na ktorú dáme asi lyžicu oleja a okorenenou stehno osmažíme po oboch stranách. Asi 10 minút takto opekáme, ale nie príliš naprudko. Potom stehno zasypeme cibuľkou a znovu osmažíme. Na záver zalejeme smotanou premiešaní sa lyžicou pikantná horčica a pod pokrievkou asi 5 - 10 minút podusíme, kým nie je mäso mäkké. Smotany môžeme pridať aj viac. Bravčovú stehno na horčicu podávame s varenými zemiakmi najlepšie ihneď po príprave. Ak ponáhľame, okorenené mäso nenechávame odležať, ale opekáme ihneď.

Komentáre k receptu Bravčové stehno na horčici (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty