Bravčové stehno na cibuli
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 14867x
Niečo pre mäsožravce. Kombinácia bravčového, slaniny a hŕbu cibule nemá chybu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | slanina vcelku |
sójová omáčka | |
zeleninový bujón | |
2 plátky | bravčová stehno |
1 lyžíc | olivový olej |
mletý farebný korenie | |
marináda: | |
1 lyžička | soľ |
1/2 lyžice | olivový olej |
2 lyžice | kremžská horčica |
1 lyžica | sójová omáčka |
2 ks | väčšie cibule |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájame na menšie obdĺžničky. Cibuľu olúpeme, rozkrojíme a nakrájame na tenké půlkolečka. Deň vopred si naložíme Bravčovú stehno, ktorú najskôr naklepeme, po stranách narežeme a naložíme do marinády. Marinádu vymiešame zo lyžice oleja, sójovej omáčky, soli a kremžské horčica. Po oboch stranách Bravčovú stehno potrieme a zabalíme do alobalu. Necháme odležať. Panvica rozpálime a najskôr na oleji osmažíme prúžky cibule. Smažíme dozlata. Cibuľu vsypeme do misky a na rovnakej panvici osmažíme slaninu, ktorú prisypeme k cibuľu. Opäť na rovnakej panvici z oboch strán prudko osmažíme plátky bravčového. Prisypeme cibuľu, slaninu a zatiaľ dusíme len vo vlastnej šťave. Pridáme trochu rozdrobený bujóny a veľa mletého korenia. Občas podlejeme vodou a dusíme za občasného obracania mäsa, kým nie je mäkké. Podľa chuti ešte pridáme sójovú omáčku. Bravčovú stehno na cibuľu podávame so zemiakmi, hranolky, ryžou, ale pokojne len s chlebom.