Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové stehno na cibuli

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11526x
Bravčové stehno na cibuli

Niečo pre mäsožravce. Kombinácia bravčového, slaniny a hŕbu cibule nemá chybu.

vytlačiť recept Bravčové stehno na cibuli
recept Bravčové stehno na cibuli
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mletý farebný korenie
100 g slanina vcelku
sójová omáčka
zeleninový bujón
2 plátky bravčová stehno
1 lyžíc olivový olej

marináda:

2 ks väčšie cibule
1 lyžička soľ
1/2 lyžice olivový olej
2 lyžice kremžská horčica
1 lyžica sójová omáčka

Postup prípravy receptu

Slaninu nakrájame na menšie obdĺžničky. Cibuľu olúpeme, rozkrojíme a nakrájame na tenké půlkolečka. Deň vopred si naložíme Bravčovú stehno, ktorú najskôr naklepeme, po stranách narežeme a naložíme do marinády. Marinádu vymiešame zo lyžice oleja, sójovej omáčky, soli a kremžské horčica. Po oboch stranách Bravčovú stehno potrieme a zabalíme do alobalu. Necháme odležať. Panvica rozpálime a najskôr na oleji osmažíme prúžky cibule. Smažíme dozlata. Cibuľu vsypeme do misky a na rovnakej panvici osmažíme slaninu, ktorú prisypeme k cibuľu. Opäť na rovnakej panvici z oboch strán prudko osmažíme plátky bravčového. Prisypeme cibuľu, slaninu a zatiaľ dusíme len vo vlastnej šťave. Pridáme trochu rozdrobený bujóny a veľa mletého korenia. Občas podlejeme vodou a dusíme za občasného obracania mäsa, kým nie je mäkké. Podľa chuti ešte pridáme sójovú omáčku. Bravčovú stehno na cibuľu podávame so zemiakmi, hranolky, ryžou, ale pokojne len s chlebom.

Komentáre k receptu Bravčové stehno na cibuli (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty