Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové srdce na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 96148x
Bravčové srdce na smotane

Recept tradičnej českej kuchyne.

vytlačiť recept Bravčové srdce na smotane
recept Bravčové srdce na smotane sa mi páči
(Recept sa páči celkom 12x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks Mrkva
1/2 ks menšie zeler
ocot
2 - 3 ks menšie bravčové srdce
2 strúčiky cesnak
hladká múka
1 ks petržlen
maslo
cukor

podľa chuti:

nové korenie
soľ
bobkový list
pór
mleté čierne korenie
vegeta
ocot

podľa potreby:

šľahačka

Postup prípravy receptu

Bravčové srdce umyjeme a vložíme do vody. Chvíľu samostatne varíme a lyžicou zbierame penu, ktorá sa nám objavuje na vriaca hladine. Srdce vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Do vyvarení vody pridáme zeleninu, ktorú sme si očistili a nakrájeli nadrobno. Cesnak olúpeme a vložíme k zelenine. Dochutíme korením, novým korením, asi lyžicou vegety, bobkovým listom a troškou soli. Domäkka vyvaříme a vývar so zeleninou prepasírujeme - alebo ešte lepšie - rozmixujeme. Z masla, asi lyžice cukru a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme rozmixované vývar so zeleninou a krátko povaríme. Nakoniec omáčku zjemníme šľahačkou a doplníme podľa chuti octom a soľou. Do hotovej omáčky pridáme kúsky srdca. Podávame s varenými zemiakmi, knedľou, prípadne aj ryžou. Omáčka z bravčového srdca sa hodí k akejkoľvek prílohe.

Komentáre k receptu Bravčové srdce na smotane (3 komentáre)

  • Vaše méno 09.February 2021 11:40

    Je napísaná šľahačka

  • Vaše méno 10.April 2015 11:42

    a smotana je gde

  • haunt 28.September 2014 11:56

    keď kopíruješ recepty aspoň to po sebe oprav!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty