Bravčové srdce na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 96148x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | Mrkva |
1/2 ks | menšie zeler |
ocot | |
2 - 3 ks | menšie bravčové srdce |
2 strúčiky | cesnak |
hladká múka | |
1 ks | petržlen |
maslo | |
cukor | |
podľa chuti: | |
nové korenie | |
soľ | |
bobkový list | |
pór | |
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
ocot | |
podľa potreby: | |
šľahačka |
Postup prípravy receptu
Bravčové srdce umyjeme a vložíme do vody. Chvíľu samostatne varíme a lyžicou zbierame penu, ktorá sa nám objavuje na vriaca hladine. Srdce vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Do vyvarení vody pridáme zeleninu, ktorú sme si očistili a nakrájeli nadrobno. Cesnak olúpeme a vložíme k zelenine. Dochutíme korením, novým korením, asi lyžicou vegety, bobkovým listom a troškou soli. Domäkka vyvaříme a vývar so zeleninou prepasírujeme - alebo ešte lepšie - rozmixujeme. Z masla, asi lyžice cukru a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme rozmixované vývar so zeleninou a krátko povaríme. Nakoniec omáčku zjemníme šľahačkou a doplníme podľa chuti octom a soľou. Do hotovej omáčky pridáme kúsky srdca. Podávame s varenými zemiakmi, knedľou, prípadne aj ryžou. Omáčka z bravčového srdca sa hodí k akejkoľvek prílohe.
Komentáre k receptu Bravčové srdce na smotane (3 komentáre)
-
Vaše méno
09.February 2021 11:40
Je napísaná šľahačka
-
Vaše méno
10.April 2015 11:42
a smotana je gde
-
haunt
28.September 2014 11:56
keď kopíruješ recepty aspoň to po sebe oprav!