Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové špízy s mandľovou ryžou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60306x
Bravčové špízy s mandľovou ryžou

Masové špízy s cuketou preliate smotanovou omáčkou podávame s ryžou s chuťou mandlí.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové špízy s mandľovou ryžou
recept Bravčové špízy s mandľovou ryžou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g bravčové mäso
2 ks cuketa
150 g anglická slanina (plátky)
2 ks červená cibuľa
2 ks cibula

omáčka:

1 kelímok smotana na varenie
1/2 lyžičky soľ
1 - 2 lyžičiek sójová omáčka
100 ml vývar
2 - 3 lyžičiek solamyl
mleté biele korenie
1 lyžica maslo

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

olej

príloha:

3 balíčky ryže
100 g bravčová šunka
100 g mandle

Postup prípravy receptu

Mäso (bábiku, stehno) nakrájame na rovnako veľké kocky. Mladé cukety aj so šupkou nakrájame na plátky, olúpanú cibuľu rozkrojíme a rozoberieme. Plátky slaniny prekrojíme a zložíme na veľkosť kúskov mäsa. Na špajle alebo špízové ihly striedavo napichujeme mäso, cuketu, cibuľu aj slaninu. Rozohrejeme vyššie množstvo oleja a špízy zo všetkých strán opekáme asi 10 minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Smotanu zmiešame so solamylom a vlejeme za stáleho miešania do variaceho vývaru. Pridáme maslo, osolíme aj okoreníme, ochutíme sójovou omáčkou a prehrejeme. Ryžu uvaríme podľa návodu. Šunku nakrájame na kocky, mandle sparíme, olúpeme a nasekáme najemno (nemal). Ryžu, odkvapkané, ak sme varili sáčkový, zmiešame so šunkou aj mandľami a necháme v teple 10 minút rozležet. Špízy rozdelíme na taniere a prelejeme je smotanovou omáčkou. Servírujeme s kopčeky mandľové ryže.

Komentáre k receptu Bravčové špízy s mandľovou ryžou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty