Bravčové špízy s mandľovou ryžou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60306x
Masové špízy s cuketou preliate smotanovou omáčkou podávame s ryžou s chuťou mandlí.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | bravčové mäso |
2 ks | cuketa |
150 g | anglická slanina (plátky) |
2 ks | červená cibuľa |
2 ks | cibula |
omáčka: | |
1 kelímok | smotana na varenie |
1/2 lyžičky | soľ |
1 - 2 lyžičiek | sójová omáčka |
100 ml | vývar |
2 - 3 lyžičiek | solamyl |
mleté biele korenie | |
1 lyžica | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
3 balíčky | ryže |
100 g | bravčová šunka |
100 g | mandle |
Postup prípravy receptu
Mäso (bábiku, stehno) nakrájame na rovnako veľké kocky. Mladé cukety aj so šupkou nakrájame na plátky, olúpanú cibuľu rozkrojíme a rozoberieme. Plátky slaniny prekrojíme a zložíme na veľkosť kúskov mäsa. Na špajle alebo špízové ihly striedavo napichujeme mäso, cuketu, cibuľu aj slaninu. Rozohrejeme vyššie množstvo oleja a špízy zo všetkých strán opekáme asi 10 minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Smotanu zmiešame so solamylom a vlejeme za stáleho miešania do variaceho vývaru. Pridáme maslo, osolíme aj okoreníme, ochutíme sójovou omáčkou a prehrejeme. Ryžu uvaríme podľa návodu. Šunku nakrájame na kocky, mandle sparíme, olúpeme a nasekáme najemno (nemal). Ryžu, odkvapkané, ak sme varili sáčkový, zmiešame so šunkou aj mandľami a necháme v teple 10 minút rozležet. Špízy rozdelíme na taniere a prelejeme je smotanovou omáčkou. Servírujeme s kopčeky mandľové ryže.