Bravčové so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 77648x
Jednoduchý a chutný obed z bravčového mäsa v kombinácii s ovocím a ovocnou šťavou, doplnený strúhaným syrom.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 štipky | soľ |
4 plátky | bravčová krkovička |
2 štipky | mleté čierne korenie |
4 lyžice | olivový olej |
4 lyžičky | korenie na steak |
omáčka: | |
šťava z kompótu | |
príloha: | |
100 g | eidam |
marhuľový kompót | |
100 g | niva |
Postup prípravy receptu
Mäso zľahka naklepeme, okoreníme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme odležať. Rozpálite si panvicu, potom na ňu vložíme naložené mäso. Asi 5 minút necháme restovat z jednej strany, potom mäso otočíme a prikryjeme pokrievkou. Pred dopečením prilejeme vodu z kompótu a necháme ju prehriať. Mäso podávame s varenými zemiakmi, ktoré prelejeme ovocnou šťavou. K bravčovému sa syrom pridáme oblohu z čerstvej zeleniny, marhúľ a strúhaného syra.