Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové s jemnou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60804x
Bravčové s jemnou omáčkou

Recept na bravčové plátky dusenej na víne so smotanou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové s jemnou omáčkou
recept Bravčové s jemnou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g anglická slanina
150 g koreňová zelenina
150 ml červené víno
600 g bravčová stehno
2 ks cibula
250 ml kyslá smotana

podľa chuti:

soľ
1 lyžička karí korenie
mleté čierne korenie
cukor

podľa potreby:

voda alebo vývar
olej

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Anglickú slaninu nakrájame na rezance. Koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame najemno. Na oleji opražíme cibuľu. Pridáme karí korenie a premiešame. Vsypeme anglickú slaninu a mäso. Krátko opražíme a mäsu pridáme koreňovú zeleninu. Všetko zalejeme vínom a skoro domäkka podusíme. Potom vyberieme mäso, zeleninu rozmixujeme, dolejeme vodou a necháme prejsť varom. Mäso vložíme späť a domäkka uvaríme. Smotanu za stáleho miešania vlejeme do omáčky ais mäsom krátko povaríme. Podľa chuti pridáme trochu vegety a cukru. Bravčové s jemnou omáčkou podávame s prílohou podľa chuti. Dobré sú zemiaky, ryža aj cestoviny. Alebo treba pečivo.

Komentáre k receptu Bravčové s jemnou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty