Bravčové s jemnou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 60804x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | anglická slanina |
150 g | koreňová zelenina |
150 ml | červené víno |
600 g | bravčová stehno |
2 ks | cibula |
250 ml | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 lyžička | karí korenie |
mleté čierne korenie | |
cukor | |
podľa potreby: | |
voda alebo vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Anglickú slaninu nakrájame na rezance. Koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame najemno. Na oleji opražíme cibuľu. Pridáme karí korenie a premiešame. Vsypeme anglickú slaninu a mäso. Krátko opražíme a mäsu pridáme koreňovú zeleninu. Všetko zalejeme vínom a skoro domäkka podusíme. Potom vyberieme mäso, zeleninu rozmixujeme, dolejeme vodou a necháme prejsť varom. Mäso vložíme späť a domäkka uvaríme. Smotanu za stáleho miešania vlejeme do omáčky ais mäsom krátko povaríme. Podľa chuti pridáme trochu vegety a cukru. Bravčové s jemnou omáčkou podávame s prílohou podľa chuti. Dobré sú zemiaky, ryža aj cestoviny. Alebo treba pečivo.