Bravčové s hráškom, šampiňónmi a syrovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 35689x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
gyros korenie | |
oregano | |
400 g | bravčová stehno |
soľ | |
150 g | tavený syr |
1 ks | cibula |
1 konzerva | sterilizované šampiňóny |
1 konzerva | sterilizovaný hrášok |
1 hrnek | mlieko |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Šampiňóny a hrášok scedíme. Na lyžici oleja osmažíme osolenej bravčové s cibuľou. Pridáme šampiňóny a hrášok, podľa chuti ochutíme korením gyros a oreganom. Podlievame a dusíme. Až je mäso mäkké, pridáme do zmesi mlieko s taveným syrom. Varíme do tej doby, až nám omáčka zhustne. Prípadne zahustíme múkou. Bravčové s hráškom, šampiňóny a syrovou omáčkou podávame najlepšie s zemiakových placiek.