Bravčové rizoto z konzervy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 67177x
Recept na rýchly a jednoduchý obed alebo večeru, keď nie je čas na dlhé vyváranie.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | ryže |
1 balíček | mrazená zelenina |
2 lyžičiek | mletá sladká paprika |
1 konzerva | bravčové mäso |
100 g | syr eidam |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
Podravka |
Postup prípravy receptu
Čo sa výberu bravčové konzervy týka, určite siahnite po lepšia, čím viac percent obsiahnutého bravčového mäsa, tým je pokrm chutnejšie a zmes nie je tak kašovitá. Mäso z konzervy nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Vo vriacej osolenej vode si uvaríme praniach ryžu podľa návodu na obale. Mrazenú zeleninu si vopred necháme vo vode prejsť varom. Rozpálite si hlbšiu panvicu, vsypeme mäso a cibuľu a spoločne smažíme. Tuk nepridávame, z konzervy ho bude dosť. Zeleninu pridáme k mäsu, zasypeme trochou Podravky a mletou paprikou. Akonáhle sa vysmaží prebytočná šťava, pridáme uvarenú ryžu a všetko dôkladne premiešame. Bravčové rizoto z konzervy sypeme strúhaným syrom a podávame s nakladanú cviklou a kyslou uhorkou.