Bravčové rezne zapečené v zemiakoch
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 28450x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk | |
6 - 10 plátkov | bravčový rezeň |
pažítka | |
pór | |
1,5 - 2 kg | zemiaky |
1 - 2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
horcica | |
kečup | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
zálievka: | |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Rezne zľahka naklepeme, po obvode narežeme, osolíme, okoreníme, po oboch stranách potrieme horčicou. Rezne na dobre rozohriatom tuku rýchlo opečieme. Potom do tukom vymazaného pekáča kladieme zemiaky, osolíme, ľahko okoreníme a hojne posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Na zemiaky vložíme rezne, poukladáme na krúžky pokrájanú cibuľou, pokvapkáme kečupom a znovu poukladáme na plátky nakrájanými zemiaky. Zemiaky osolíme, ľahko okoreníme, posypeme pažítkou, polejeme šťavou z mäsa a do vyhriatej rúry dáme zapiecť. Pred dokončením zalejeme Bravčové rezne v zemiakoch rozšľahanými vajcami a ešte zapečieme. Bravčové rezne v zemiakoch zapekáme pri 175 ° C 90 - 120 minút. Bravčové rezne zapečené v zemiakoch rozdelíme na taniere a môžeme servírovať. Môžeme ich pred podaním posypať jemne nastrúhaným syrom a obložiť surovou zeleninou. Zemiaky môžeme posypať okrem pažítky treba pórom alebo len majoránkou. To už záleží na každom, čo má rád.