Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové rezance so zeleninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68159x
Bravčové rezance so zeleninou

Recept na chutné jedlo pre celú rodinu.

vytlačiť recept Bravčové rezance so zeleninou
recept Bravčové rezance so zeleninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olej
2 - 3 ks cibula
750 g bravčová panenka
1 ks paprika
1 balíček mrazená kukurica
1 balíček mrazená zelenina

podľa chuti:

sójová omáčka
soľ
Podravka
1 kocka masox
mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnak

podľa potreby:

2 dl víno
voda
solamyl

Postup prípravy receptu

Cesnak, papriku a cibuľu očistíme. Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu na osminky a papriku na rezance. Bravčovú panenku alebo stehno podľa potreby očistíme a nakrájame ju na väčšie rezance. Pokvapkáme je sójovou omáčkou alebo maggi a zmiešame s plátkami cesnaku. V panvici rozpálime olej, vsypeme cibuľu a necháme ju mierne zosklovatieť. Vložíme rezance s cesnakom a všetko ochutíme Podravku, korením a prípadne aj trochou soli. Až začne mäso púšťať šťavu, vsypeme mrazenú zeleninu a papriku. Podlievame najskôr vínom alebo pivom, potom vodou. Omáčke dodáme chuť ešte kockou masoxu. Bravčové rezance so zeleninou dusíme, kým nebude mäso mäkké. V troche vody si rozmiešame solamyl alebo múku a rezančeky zmesí zahustíme. Omáčku ochutnáme, ak je príliš slaná, pridáme trochu horkého piva. Až bude omáčka tak hustá, ako požadujeme, je jedlo hotové. Bravčové rezančeky so zeleninou podávame so zemiakmi varenými v šupke alebo s ryžou.

Komentáre k receptu Bravčové rezance so zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty