Bravčové rezance so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 68159x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olej |
2 - 3 ks | cibula |
750 g | bravčová panenka |
1 ks | paprika |
1 balíček | mrazená kukurica |
1 balíček | mrazená zelenina |
podľa chuti: | |
sójová omáčka | |
soľ | |
Podravka | |
1 kocka | masox |
mleté čierne korenie | |
3 strúčiky | cesnak |
podľa potreby: | |
2 dl | víno |
voda | |
solamyl |
Postup prípravy receptu
Cesnak, papriku a cibuľu očistíme. Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu na osminky a papriku na rezance. Bravčovú panenku alebo stehno podľa potreby očistíme a nakrájame ju na väčšie rezance. Pokvapkáme je sójovou omáčkou alebo maggi a zmiešame s plátkami cesnaku. V panvici rozpálime olej, vsypeme cibuľu a necháme ju mierne zosklovatieť. Vložíme rezance s cesnakom a všetko ochutíme Podravku, korením a prípadne aj trochou soli. Až začne mäso púšťať šťavu, vsypeme mrazenú zeleninu a papriku. Podlievame najskôr vínom alebo pivom, potom vodou. Omáčke dodáme chuť ešte kockou masoxu. Bravčové rezance so zeleninou dusíme, kým nebude mäso mäkké. V troche vody si rozmiešame solamyl alebo múku a rezančeky zmesí zahustíme. Omáčku ochutnáme, ak je príliš slaná, pridáme trochu horkého piva. Až bude omáčka tak hustá, ako požadujeme, je jedlo hotové. Bravčové rezančeky so zeleninou podávame so zemiakmi varenými v šupke alebo s ryžou.