Bravčové rezance s klobásou a cuketou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 131109x
Radi pripravujete pokrmy na WOK panvici? Máte chuť na mäso s ľahkou zeleninou doplnené klobásou? Vyskúšajte tento recept. Príprava je rýchla a prelínanie chutí je výtečné!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sójová omáčka | |
2 ks | cibula |
4 plátky | bravčové mäso |
2 ks | Mrkva |
2 strúčiky | cesnak |
2 - 3 ks | šunková klobása |
1/2 ks | cuketa |
marináda: | |
1/2 dl | olivový olej |
1 lyžička | solamyl |
1 lyžica | korenie do WOK panvice |
príloha: | |
ryže |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso nakrájame na rezance. Okoreníme (korenie do woku), pridáme lyžičku solamylu a zalejeme olivovým olejom. Necháme odležať - najlepšie do druhého dňa. Vopred si pokrájame na drobnejšie kúsky cuketu, na půlkolečka klobásu a cibuľu, na rezance mrkvu a cesnak. Na rozohriaty olej v panvici vsypeme pripravené mäso. Sprudka orestujeme. Pridáme klobásu a cuketu, necháme orestovat, osolíme, okoreníme a prilejeme sójovú omáčku. Potom pridáme mrkvu s cesnakom, nakoniec vsypeme cibuľu. Dobre, ale rýchlo prehrejeme a podávame. Bravčové rezančeky s klobásou a cuketou zdobíme zelenú cibuľkou. Najvhodnejšia prílohou je dlhá sypká ryža.