Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

"Bravčové rezance ""Gyros"""

  • hlavné chody
  • řecká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 120738x
"Bravčové rezance ""Gyros"""

Bravčové rezance pri smažení prevonia vašu kuchyňa gréckym korením.

vytlačiť recept
recept
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička solamyl
4 - 6 plátkov bravčové mäso

marináda:

mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnak
1 balíček korenie Gyros
5 lyžíc kečup
3 lyžice olej

na ozdobu:

zelenina

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Premiešame ho s korením Gyros, korením, olejom a kečupom. Bravčové plátky nakrájame na dlhé rezance, premiešame s lyžičkou solamylu a naložíme do marinády. Necháme aspoň 1 hodinu uležať, najlepšie ale cez noc. Mäso je potom krehkejšie a pikantnejšiu. Naložené a uleželé mäso sprudka smažíme na rozpálenom oleji. Smažíme takmer do chrumkava, ale nie do vysušenie mäsa. Bravčové rezance podľa chuti ešte osolíme. Bravčové rezančeky Gyros podávame s hranolčekmi alebo s ryžou a zeleninovou oblohou. Doplniť môžeme tatárskou omáčkou. Samotná príprava trvá len niekoľko minút, musíme ale počítať s dobou marinovanie mäsa.

Komentáre k receptu "Bravčové rezance ""Gyros""" (1 komentár)

  • slavicek 02.April 2013 20:00

    a ja by som k tomu urobila cesnakový dresing z pochúťkovej smotany alebo rovno tzatziky

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt