Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové rebierka pečené na mede

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64242x
Bravčové rebierka pečené na mede

Bravčová rebierka pečená na medu podávame so sterilizovanú zeleninou, kečupom, chrenom a horčicou. Ako prílohu volíme ľubovoľné pečivo.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Bravčové rebierka pečené na mede
recept Bravčové rebierka pečené na mede
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl biele víno
1/2 lyžičky mletý zázvor
3 dl vývar
1 kg bravčové rebierko

na potření:

2 lyžice med
1/4 lyžičky chilli korenie
worchesterová omáčka
2 ks žĺtok

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Celé kusy rebier umyjeme, osušíme au každej kosti narežeme do hĺbky asi 3 cm. Pripravíme zmes na potláčanie. Zmiešame med sa žĺtky, chilli korením a worchestrem.Na podlievania rebier premiešame studený vývar s vínom a mletým zázvorom. Na panvici rozpálime olej, na ktorom rebierka prudko z oboch strán opečieme. Vložíme ich do pekáča is výpekom. Osolíme, podlejeme pripraveným vývarom a pečieme v stredne vyhriatej rúre domäkka. Asi 15 minút pred dokončením, rebierka potierame medovou zmesou a obraciame. Akonáhle získajú požadovanú zlatohnedou farbu môžeme ich podávať. Pečená bravčová rebierka servírujeme na doske sa sterilizovanú zeleninou, horčicou, kečupom a pečivom.

Komentáre k receptu Bravčové rebierka pečené na mede (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty