Bravčové rebierka pečené na mede
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 64176x
Bravčová rebierka pečená na medu podávame so sterilizovanú zeleninou, kečupom, chrenom a horčicou. Ako prílohu volíme ľubovoľné pečivo.
Recept na 5 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | biele víno |
1/2 lyžičky | mletý zázvor |
3 dl | vývar |
1 kg | bravčové rebierko |
na potření: | |
1/4 lyžičky | chilli korenie |
worchesterová omáčka | |
2 ks | žĺtok |
2 lyžice | med |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Celé kusy rebier umyjeme, osušíme au každej kosti narežeme do hĺbky asi 3 cm. Pripravíme zmes na potláčanie. Zmiešame med sa žĺtky, chilli korením a worchestrem.Na podlievania rebier premiešame studený vývar s vínom a mletým zázvorom. Na panvici rozpálime olej, na ktorom rebierka prudko z oboch strán opečieme. Vložíme ich do pekáča is výpekom. Osolíme, podlejeme pripraveným vývarom a pečieme v stredne vyhriatej rúre domäkka. Asi 15 minút pred dokončením, rebierka potierame medovou zmesou a obraciame. Akonáhle získajú požadovanú zlatohnedou farbu môžeme ich podávať. Pečená bravčová rebierka servírujeme na doske sa sterilizovanú zeleninou, horčicou, kečupom a pečivom.