Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové pliecko na šampiňónoch

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59614x
Bravčové pliecko na šampiňónoch

Bravčovú pliecko so šampiňónmi a dusenou na víne podávame s ryžou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové pliecko na šampiňónoch
recept Bravčové pliecko na šampiňónoch
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
2 dl červené víno
2 strúčiky cesnak
600 g bravčová pliecko bez kosti
300 g šampiňóny

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

instantná zápražka
mäsový vývar
olej

Postup prípravy receptu

Bravčovú pliecko očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na oleji necháme speniť cibuľu, ku ktorej pridáme mäso. Orestujeme a zmiernime teplotu. Akonáhle mäso pustí šťavu, pridáme cesnak a všetko podlejeme červeným vínom, osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokrievkou a pozvoľna dusíme domäkka. Podľa potreby prilievame mäsový vývar. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme šampiňóny a dodusíme. Nakoniec všetko zahustíme instantnej zápražkou. Bravčovú pliecko na šampiňónoch podávame s ryžou a zdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáre k receptu Bravčové pliecko na šampiňónoch (1 komentár)

  • Vaše méno 10.January 2013 12:22

    To je aka instantna zapražka?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty