Bravčové pliecka na cesnaku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25158x
Pokrm z bravčového mäsa, zemiakov a poriadnej dávky cesnaku.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 - 4 ks | väčšie zemiaky |
8 strúčikov | cesnak |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
1/2 kocky | bujón |
2 plátky | bravčové pliecka |
podľa chuti: | |
ligurček alebo kôpor | |
mleté čierne korenie | |
sušený cesnak | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej alebo maslo |
Postup prípravy receptu
Plátky bravčového pliecka naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách potrieme prelisovaným cesnakom (asi 3 - 4 väčšie strúčiky). Mäso uložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a dáme variť do vody s pol kockou bujónu a 2 ošúpanými strúčiky cesnaku. Varíme takmer domäkka. Potom scedíme. Prevarenie cesnak vyberieme. Naložené mäso osmažíme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Pekac ľahko vymažeme olejom alebo maslom. Pokladieme polovicou zemiakov, posypeme sušeným cesnakom, položíme plátky bravčového pliecka, znovu poukladáme plátky zemiakov a znovu posypeme sušeným a teraz aj nasekaným čerstvým cesnakom (2 strúčiky). Bohato posypeme nasekaným ligurčekom alebo kôprom. Nakoniec zalejeme smotanou na šľahanie. Bravčové pliecka na cesnaku zapekáme v rúre asi na 170 ° C (30 - 40 minút). Občas zemiaky na povrchu prelejeme smotanou z pekáča. Bravčové pliecka na cesnaku podávame ako hlavný chod. Na tanier pridáme treba pár sterilizované uhoriek k přikusování a máme hotovo.