Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové pliecka na cesnaku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25158x
Bravčové pliecka na cesnaku

Pokrm z bravčového mäsa, zemiakov a poriadnej dávky cesnaku.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Bravčové pliecka na cesnaku
recept Bravčové pliecka na cesnaku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 - 4 ks väčšie zemiaky
8 strúčikov cesnak
1 kelímok smotana na šľahanie
1/2 kocky bujón
2 plátky bravčové pliecka

podľa chuti:

ligurček alebo kôpor
mleté čierne korenie
sušený cesnak
soľ

podľa potreby:

olivový olej alebo maslo

Postup prípravy receptu

Plátky bravčového pliecka naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách potrieme prelisovaným cesnakom (asi 3 - 4 väčšie strúčiky). Mäso uložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a dáme variť do vody s pol kockou bujónu a 2 ošúpanými strúčiky cesnaku. Varíme takmer domäkka. Potom scedíme. Prevarenie cesnak vyberieme. Naložené mäso osmažíme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Pekac ľahko vymažeme olejom alebo maslom. Pokladieme polovicou zemiakov, posypeme sušeným cesnakom, položíme plátky bravčového pliecka, znovu poukladáme plátky zemiakov a znovu posypeme sušeným a teraz aj nasekaným čerstvým cesnakom (2 strúčiky). Bohato posypeme nasekaným ligurčekom alebo kôprom. Nakoniec zalejeme smotanou na šľahanie. Bravčové pliecka na cesnaku zapekáme v rúre asi na 170 ° C (30 - 40 minút). Občas zemiaky na povrchu prelejeme smotanou z pekáča. Bravčové pliecka na cesnaku podávame ako hlavný chod. Na tanier pridáme treba pár sterilizované uhoriek k přikusování a máme hotovo.

Komentáre k receptu Bravčové pliecka na cesnaku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty