Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové plátky s mrkvou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5215x
Bravčové plátky s mrkvou

Prírodné plátky z bravčového stehna, ktoré podávame s dusenou karotkou a novým zemiakom. Recept je vhodný pre začínajúcich gazdinky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové plátky s mrkvou
recept Bravčové plátky s mrkvou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g karotka
600 g bravčová stehno

na ozdobu:

petržlenová vňať

podľa chuti:

mleté čierne korenie
1 lyžička cukor
1 lyžica citrónová šťava
soľ
drvená rasca

podľa potreby:

50 - 100 ml mäsový vývar
olej
3 lyžice maslo
hladká múka

príloha:

nové zemiaky

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso zo stehna očistíme, umyjeme, nakrájame na 4 plátky o váhe asi 150 g. Plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka poprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji mäso z oboch strán prudko opečieme. Potom teplotu zmiernime, pridáme drvená rasca a zakryjeme pokrievkou. Akonáhle mäso pustí šťavu, prilejeme malé množstvo vývaru a zvoľna dusíme domäkka. Medzitým si pripravíme dusenú mrkvu. Mrkvy umyjeme, oškrabeme a nakrájame na kolieska. Na masle necháme skaramelizovať cukor, vmiešame karotku a krátko orestujeme. Karotku osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka. Mäkké bravčové plátky rozdelíme na porcie, obložíme dusenú karotkou, prelejeme masovou šťavou a podávame s novým zemiakom. Bravčové plátky s karotkou zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Bravčové plátky s mrkvou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty