Bravčové plátky s brokolicou v syrovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 136614x
Vynikajúca kombinácia sladšie a pikantné chuti mäsa s jemnou syrovou omáčkou. Ak máte radi brokolicu, potom tento recept určite vyskúšajte.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | brokolica |
soľ | |
500 g | bravčová stehno |
1 lyžička | korenie masala |
1 lyžica | med |
2 lyžice | olej |
omáčka: | |
mleté biele korenie | |
1 lyžica | maslo |
150 g | tavený smotanový syr |
1 ks | cibula |
soľ | |
80 g | anglická slanina |
220 ml | mlieko |
220 ml | smotana na varenie |
Postup prípravy receptu
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky av pare prehrejeme. Bravčovú stehno očistíme a nakrájame proti vláknu na plátky. Tie naklepeme, osolíme a okoreníme masala a korením. Ak nezoženiete masala, môžeme použiť kari korenia. Plátky mäsa necháme uležať. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Slaninu nakrájame na malé kocky. Slaninu vyškvaříme, pridáme cibuľu, zesklovatíme, zalejeme mliekom a smotanou, pridáme kocky taveného syra a miešame, kým nám nevznikne hladká omáčka. Nakoniec osolíme, okoreníme a vmiešame brokolicu. Na panvici si rozpálime olej, pridáme med a keď začne karamelizovat, vložíme pripravené bravčové plátky. Z každej strany je pečieme asi 4 minútky a môžeme servírovať. Bravčové plátky na medu podávame s brokolicou, ktorú prelievame syrovou omáčkou.