Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové plátky na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 19466x
Bravčové plátky na smotane

Bravčovú stehno v paprika-smotanovej omáčke zvládnu aj úplní začiatočníci. Pripraviť si tak môžeme takmer akejkoľvek bravčové alebo kuracie mäso.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové plátky na smotane
recept Bravčové plátky na smotane sa mi páči
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica mletá sladká paprika
2 lyžice olej
1 ks cibula
1 kelímok smotana na šľahanie
mleté čierne korenie
soľ
8 plátkov menšie bravčové stehno
vegeta

podľa potreby:

hotová zápražka
mäsový alebo zeleninový vývar

Postup prípravy receptu

Bravčovú stehno naklepeme az oboch strán dobre osolíme. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky aa na oleji ju osmažíme. Zasypeme mletou paprikou a premiešame. Vytvoríme si tak paprikový základ. Dávame pozor, aby sa nám paprika nepripálila. Na cibuľu dáme bravčové plátky, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku zahustíme hotovú zápražkou. Nakoniec prilejeme kelímok smotany, necháme prevariť a ochutíme iba soľou a korením, prípadne trochou vegety. Vrátime mäso a už len prehrejeme. Bravčové plátky na smotane podávame klasicky s knedľou alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Bravčové plátky na smotane (3 komentáre)

  • Jozef Barkol 03.October 2018 08:58

    Vo poviete dá sa to zjesť? .

  • 1 12.October 2016 14:38

    Sem napisajte vaš komentár.

  • Vaše méno 29.October 2012 07:23

    nmusí to byť zlé až na tú hotovú zápražku...

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty