Bravčové plátky na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25992x
Bravčovú stehno v paprika-smotanovej omáčke zvládnu aj úplní začiatočníci. Pripraviť si tak môžeme takmer akejkoľvek bravčové alebo kuracie mäso.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
soľ | |
8 plátkov | menšie bravčové stehno |
vegeta | |
1 lyžica | mletá sladká paprika |
2 lyžice | olej |
1 ks | cibula |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
podľa potreby: | |
hotová zápražka | |
mäsový alebo zeleninový vývar |
Postup prípravy receptu
Bravčovú stehno naklepeme az oboch strán dobre osolíme. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky aa na oleji ju osmažíme. Zasypeme mletou paprikou a premiešame. Vytvoríme si tak paprikový základ. Dávame pozor, aby sa nám paprika nepripálila. Na cibuľu dáme bravčové plátky, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku zahustíme hotovú zápražkou. Nakoniec prilejeme kelímok smotany, necháme prevariť a ochutíme iba soľou a korením, prípadne trochou vegety. Vrátime mäso a už len prehrejeme. Bravčové plátky na smotane podávame klasicky s knedľou alebo cestovinami.
Komentáre k receptu Bravčové plátky na smotane (3 komentáre)
-
Jozef Barkol
03.October 2018 08:58
Vo poviete dá sa to zjesť? .
-
1
12.October 2016 14:38
Sem napisajte vaš komentár.
-
Vaše méno
29.October 2012 07:23
nmusí to byť zlé až na tú hotovú zápražku...