Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové plátky na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 19044x
Bravčové plátky na smotane

Bravčovú stehno v paprika-smotanovej omáčke zvládnu aj úplní začiatočníci. Pripraviť si tak môžeme takmer akejkoľvek bravčové alebo kuracie mäso.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové plátky na smotane
recept Bravčové plátky na smotane sa mi páči
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
soľ
8 plátkov menšie bravčové stehno
vegeta
1 lyžica mletá sladká paprika
2 lyžice olej
1 ks cibula
1 kelímok smotana na šľahanie

podľa potreby:

hotová zápražka
mäsový alebo zeleninový vývar

Postup prípravy receptu

Bravčovú stehno naklepeme az oboch strán dobre osolíme. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky aa na oleji ju osmažíme. Zasypeme mletou paprikou a premiešame. Vytvoríme si tak paprikový základ. Dávame pozor, aby sa nám paprika nepripálila. Na cibuľu dáme bravčové plátky, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku zahustíme hotovú zápražkou. Nakoniec prilejeme kelímok smotany, necháme prevariť a ochutíme iba soľou a korením, prípadne trochou vegety. Vrátime mäso a už len prehrejeme. Bravčové plátky na smotane podávame klasicky s knedľou alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Bravčové plátky na smotane (3 komentáre)

  • Jozef Barkol 03.October 2018 08:58

    Vo poviete dá sa to zjesť? .

  • 1 12.October 2016 14:38

    Sem napisajte vaš komentár.

  • Vaše méno 29.October 2012 07:23

    nmusí to byť zlé až na tú hotovú zápražku...

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty