Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové plátky na rozmaríne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27574x
Bravčové plátky na rozmaríne

Bravčové rezne na rozmarínu sa smotanovou omáčkou podávame s ryžou. Netradičné, ale veľmi chutný a rýchly recept na sviatočný obed alebo večeru.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Bravčové plátky na rozmaríne
recept Bravčové plátky na rozmaríne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 plátky bravčová stehno
150 ml biele suché víno
120 ml kyslá smotana
1 lyžička čerstvý usekaný rozmarín
1 ks malá cibuľa

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Z rozmarínu otrháme lístočky a jemne je usekáme. Plátky z bravčového stehna umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Z oboch strán okoreníme a vtlačíme usekaný rozmarín. Pripravené mäso opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán po 3 minútach. Potom mäso vyberieme a uchováme na teple. Vo výpeku necháme speniť cibuľku, ktorú zalejeme vínom. Zmiernime teplotu a krátko podusíme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Na nahriate taniere rozdelíme kopček ryže a plátok mäsa, ktorý prelejeme rozmarínovú omáčkou. Ozdobíme hráškom a plátkom karotky.

Komentáre k receptu Bravčové plátky na rozmaríne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty