Bravčové plátky na rozmaríne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 27574x
Bravčové rezne na rozmarínu sa smotanovou omáčkou podávame s ryžou. Netradičné, ale veľmi chutný a rýchly recept na sviatočný obed alebo večeru.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 plátky | bravčová stehno |
150 ml | biele suché víno |
120 ml | kyslá smotana |
1 lyžička | čerstvý usekaný rozmarín |
1 ks | malá cibuľa |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Z rozmarínu otrháme lístočky a jemne je usekáme. Plátky z bravčového stehna umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Z oboch strán okoreníme a vtlačíme usekaný rozmarín. Pripravené mäso opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán po 3 minútach. Potom mäso vyberieme a uchováme na teple. Vo výpeku necháme speniť cibuľku, ktorú zalejeme vínom. Zmiernime teplotu a krátko podusíme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Na nahriate taniere rozdelíme kopček ryže a plátok mäsa, ktorý prelejeme rozmarínovú omáčkou. Ozdobíme hráškom a plátkom karotky.