Bravčové plátky na pive
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 33278x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
bobkový list | |
3 ks | cibula |
2 lyžice | sójová omáčka |
1 dl | pivo |
1 palička | cesnak |
2 ks | Mrkva |
maslo | |
nové korenie | |
5 lyžíc | horcica |
300 g | bravčové plátky |
1 hrnček | kečup |
soľ |
Postup prípravy receptu
Naklepeme bravčové plátky a pokrájame tak, aby boli skôr tenšie. Osolíme je. V miske spojíme tak päť lyžíc horčice s polovicou rozotreného cesnaku. V ďalšej miske zmiešame kečup sa sójovou omáčkou a pivom. Mrkvu pokrájame na kolieska, cibuľu a cesnak tiež. Potrieme pekáčik maslom, potom na neho poukladáme cibuľu a cesnak, mrkvu a koreniny. Bravčové plátky potrieme zmesou horčice s roztlačeným cesnakom a nakladieme na cibuľu a mrkvu. Nakoniec ich zalejeme kečupovou zmesou. Bravčové plátky na pive dáme piecť na 180 ° C do rúry a asi po dvadsiatich minútach premiešame. Ničím nepodléváme. Asi za 50 minút až hodinu je hotovo. Bravčové plátky na pive podávame so zemiakovou kašou alebo prílohou podľa chuti.
Komentáre k receptu Bravčové plátky na pive (1 komentár)
-
jankosvk
09.December 2012 18:13
Vyskusal som ten recept prvykrat. Celkom sa to podarilo. Chutilo vsetkym.