Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové plátky Bakony

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 72214x
Bravčové plátky Bakony

Vynikajúci dobrota z bravčového mäsa. Môžeme použiť stehno alebo krkovička.

vytlačiť recept Bravčové plátky Bakony
recept Bravčové plátky Bakony sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky mletá sladká paprika
1 ks cibula
250 g šampiňóny
1 šálek kyslá smotana
8 plátkov bravčový rezeň

na obalenie:

100 g hladká múka

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

sadlo

Postup prípravy receptu

Menšie bravčové plátky na rezne podľa potreby očistíme, naklepeme a osolíme ich. Cibuľu a šampiňóny očistíme. Cibuľu nakrájame najemno, šampiňóny na plátky. V panvici rozohrejeme masť. Rezne obalíme v múke a na panvici je z oboch strán orestujeme. Potom je odložíme na prehriaty tanier a zakryjeme, aby zostali teplé. Do panvice po mäse vsypeme cibuľu a osmažíme ju dozlatista. Potom ju stiahneme z ohňa, vsypeme papriku a zalejeme 2 lyžicami vriacej vody. Všetko privedieme k varu a do panvice vložíme späť plátky mäsa a dusíme je domäkka. Na inej panvici osmažíme plátky šampiňónov, zlejeme tuk a šampiňóny pridáme k mäsu. Nakoniec premiešame šálka smotany s hladkou múkou, plátky jej zalejeme a ešte pár minút povaríme. Bravčové plátky Bakony podávame horúce a preliate omáčkou. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža. Záleží na chuti.

Komentáre k receptu Bravčové plátky Bakony (1 komentár)

  • Anton 30.January 2017 15:43

    Čo je to 1 šálek? To je niečo po čínsky?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty