Bravčové plátky Bakony
- hlavné chody
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72214x
Vynikajúci dobrota z bravčového mäsa. Môžeme použiť stehno alebo krkovička.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 ks | cibula |
250 g | šampiňóny |
1 šálek | kyslá smotana |
8 plátkov | bravčový rezeň |
na obalenie: | |
100 g | hladká múka |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
sadlo |
Postup prípravy receptu
Menšie bravčové plátky na rezne podľa potreby očistíme, naklepeme a osolíme ich. Cibuľu a šampiňóny očistíme. Cibuľu nakrájame najemno, šampiňóny na plátky. V panvici rozohrejeme masť. Rezne obalíme v múke a na panvici je z oboch strán orestujeme. Potom je odložíme na prehriaty tanier a zakryjeme, aby zostali teplé. Do panvice po mäse vsypeme cibuľu a osmažíme ju dozlatista. Potom ju stiahneme z ohňa, vsypeme papriku a zalejeme 2 lyžicami vriacej vody. Všetko privedieme k varu a do panvice vložíme späť plátky mäsa a dusíme je domäkka. Na inej panvici osmažíme plátky šampiňónov, zlejeme tuk a šampiňóny pridáme k mäsu. Nakoniec premiešame šálka smotany s hladkou múkou, plátky jej zalejeme a ešte pár minút povaríme. Bravčové plátky Bakony podávame horúce a preliate omáčkou. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža. Záleží na chuti.
Komentáre k receptu Bravčové plátky Bakony (1 komentár)
-
Anton
30.January 2017 15:43
Čo je to 1 šálek? To je niečo po čínsky?