Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové na znojemský spôsob

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141240x
Bravčové na znojemský spôsob

Recept pre tých, ktorí rovnako ako ja majú radi v omáčke kyslé uhorky.

vytlačiť recept Bravčové na znojemský spôsob
recept Bravčové na znojemský spôsob sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
7 ks sterilizovaná uhorka
2 lyžice mletý kmín
200 g šampiňóny
1/2 kocky masox
5 lyžíc olej
1,5 lyžice solamyl
600 g bravčová stehno

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nasekáme na jemno. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Kyslé uhorky nakrájame na kocky. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme šampiňóny a chvíľu restujeme. Potom pridáme mäso a opekáme asi 5 minút za občasného miešania. Potom všetko zasypeme kmínom, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Ešte rozdrobíme masox a dusíme zakryté asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, prilejeme solamyl rozmiešaný v troške vody a krátko povaríme. Potom pridáme kocky kyslých uhoriek, prípadne dochutíme, a už len prehrejeme. Bravčové na znojemský spôsob podávame s ryžou.

Komentáre k receptu Bravčové na znojemský spôsob (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty