Bravčové na znojemský spôsob
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 149161x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 lyžice | solamyl |
600 g | bravčová stehno |
1 ks | cibula |
7 ks | sterilizovaná uhorka |
2 lyžice | mletý kmín |
200 g | šampiňóny |
1/2 kocky | masox |
5 lyžíc | olej |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme na jemno. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Kyslé uhorky nakrájame na kocky. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme šampiňóny a chvíľu restujeme. Potom pridáme mäso a opekáme asi 5 minút za občasného miešania. Potom všetko zasypeme kmínom, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Ešte rozdrobíme masox a dusíme zakryté asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, prilejeme solamyl rozmiešaný v troške vody a krátko povaríme. Potom pridáme kocky kyslých uhoriek, prípadne dochutíme, a už len prehrejeme. Bravčové na znojemský spôsob podávame s ryžou.