Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové na zemiakoch

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64376x
Bravčové na zemiakoch

Jednoduchá príprava veľmi jemného a chutného pokrmu, ktorý sa nemusí pripravovať v rúre - stačí jeden vhodný hrniec so silným dnom a pokrievkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové na zemiakoch
recept Bravčové na zemiakoch sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks zemiaky
1 kelímok kyslá smotana
2 ks cibula
4 plátky bravčová stehno
1 kelímok smotana na varenie
2 štipky tymián

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
korenie na steak

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso bez kosti dobre opláchneme. Nakrájame mäso na silnejšie plátky a naklepeme ich. Porcia mäsa dobre okoreníme, vložíme do hrnci alebo do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme odležať v chlade do druhého dňa. Surové zemiaky si olúpeme a nakrájame na silnejšie plátky. V pečiacom hrnci si nahrejeme asi lyžicu olivového oleja. Na ohriaty olej vyložíme dve vrstvy zemiakov (osolíme ich, okoreníme), na ne rozložíme vrstvu cibule pokrájané na silnejšie prúžky. Na cibuľu položíme porcie naloženého mäsa a posypeme je v prstoch rozemnutým tymiánom. Posledná vrstvou budú opäť plátky zemiakov. Nakoniec rozotrieme na zemiaky kysané smotanu a všetko zalejeme smotanou na varenie. Prikryjeme pokrievkou a necháme hodinu piecť. Neotáčíme, neotvárajú. Za hodinu by malo byť aj mäso mäkké. Podávame doplnené zeleninou a omáčkami podľa chuti.

Komentáre k receptu Bravčové na zemiakoch (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty