Bravčové na hubách so šľahačkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 146307x
Bravčové plátky možné zo stehna alebo kotlety, ale tiež kuracie alebo morčacie prsia. Časovo nenáročné a chutné. Recept je pre 4 osoby.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | drvená rasca |
4 hrste | sušené huby |
soľ | |
60 dkg | bravčová stehno |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
4 lyžice | polohrubá múka |
hladká múka | |
4 dl | smotana na šľahanie |
6 lyžíc | olej |
Postup prípravy receptu
Huby sparíme a vo troche vody je chvíľku podusíme. Stehno podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso narežeme cez vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého vrecka a cez neho je jemne naklepeme. Naklepané plátky osolíme, okoreníme, okmínujeme a ľahko zaprášime hladkou múkou. Na plameni si rozohrejeme pekáčik av ňom olej. Vložíme plátky mäsa az oboch strán je sprudka orestujeme. Pridáme podusené huby a vložíme do rozpálenej predhriatej rúry. Bravčové na hubách pečieme asi 40 minút. Zatiaľ si vo šľahačke rozmiešame polohrubú múku. Po 40tich minútach vyberieme pekáč z rúry, prelejeme ho smotanou a na platničke povaríme asi 10 minút. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju mliekom. Bravčové na hubách so šľahačkou podávame s houskovými knedle.
Komentáre k receptu Bravčové na hubách so šľahačkou (1 komentár)
-
Jozef
03.September 2016 10:41
To sa volá spisovná slovenčina! Web nemá žiadnu jazykovú kontrolu?