Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové na hubách so šľahačkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146307x
Bravčové na hubách so šľahačkou

Bravčové plátky možné zo stehna alebo kotlety, ale tiež kuracie alebo morčacie prsia. Časovo nenáročné a chutné. Recept je pre 4 osoby.

vytlačiť recept Bravčové na hubách so šľahačkou
recept Bravčové na hubách so šľahačkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky drvená rasca
4 hrste sušené huby
soľ
60 dkg bravčová stehno
1 lyžička mleté čierne korenie
4 lyžice polohrubá múka
hladká múka
4 dl smotana na šľahanie
6 lyžíc olej

Postup prípravy receptu

Huby sparíme a vo troche vody je chvíľku podusíme. Stehno podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso narežeme cez vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého vrecka a cez neho je jemne naklepeme. Naklepané plátky osolíme, okoreníme, okmínujeme a ľahko zaprášime hladkou múkou. Na plameni si rozohrejeme pekáčik av ňom olej. Vložíme plátky mäsa az oboch strán je sprudka orestujeme. Pridáme podusené huby a vložíme do rozpálenej predhriatej rúry. Bravčové na hubách pečieme asi 40 minút. Zatiaľ si vo šľahačke rozmiešame polohrubú múku. Po 40tich minútach vyberieme pekáč z rúry, prelejeme ho smotanou a na platničke povaríme asi 10 minút. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju mliekom. Bravčové na hubách so šľahačkou podávame s houskovými knedle.

Komentáre k receptu Bravčové na hubách so šľahačkou (1 komentár)

  • Jozef 03.September 2016 10:41

    To sa volá spisovná slovenčina! Web nemá žiadnu jazykovú kontrolu?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty