Bravčové medailónky so šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 139613x
Klasický recept na medailónky, tentoraz pripravované pre deti. Nepoužívame korenia a soli len slabo.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | bravčová stehno |
1 - 2 štipiek | soľ |
2 lyžičky | mletý kmín |
5 lyžíc | olej |
1 plechovka | šampiňóny |
Postup prípravy receptu
Z bravčového stehna nakrájame menšie plátky, ktoré veľmi slabo osolíme, ale veľa je poprášime mletým kmínom z oboch strán. Šampiňóny scedíme a nasekáme. Olej rozpálime a medailónky z oboch strán opečieme. Vsypeme nasekané šampiňóny, slabo podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme domäkka. Podávame najlepšie s ryžou, alebo opečenými zemiakmi.