Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 44685x
Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou

Bravčové medailónky s sladkastou omáčkou sú výborným a netradičným pokrmom.

vytlačiť recept Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou
recept Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 12x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g bravčová panenka
100 g slanina (plátky)

omáčka:

4 lyžice brusnicový džem
1 lyžica maslo
200 ml zeleninový bujón

podľa chuti:

soľ
sušený tymian
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Bravčovú panenku nakrájame na medailónky o sile asi 2 cm. Každý medailónik z oboch strán okoreníme a posypeme sušeným tymianom, následne ho obalíme do plátku slaniny a spíchneme špáradlom, aby slanina nesjížděla. Medailóniky nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na celokovové panvici. Následne panvicu prenesieme do teplovzdušnej rúry a pečieme pri 160 ° C asi 5 minút. Potom mäso z panvice vyberieme a prenesieme do kameninové misky a prikryjeme. Výpek znova zahrejeme na variči, pridáme brusnice, bujón, podľa chuti dosolíme, okoreníme a pridáme tymián. Krátko povaríme, aby omáčka trochu zhoustla. Tesne pred koncom zjemníme omáčku lyžicou masla. Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou podávame so šťouchanými zemiaky alebo s americkými zemiakmi.

Komentáre k receptu Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou (1 komentár)

  • Marta Slaninková 10.August 2014 12:54

    robím to už opakovane a je to vynikajúce

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty