Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 51979x
Bravčové medailónky s sladkastou omáčkou sú výborným a netradičným pokrmom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | slanina (plátky) |
400 g | bravčová panenka |
omáčka: | |
200 ml | zeleninový bujón |
4 lyžice | brusnicový džem |
1 lyžica | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
sušený tymian | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Bravčovú panenku nakrájame na medailónky o sile asi 2 cm. Každý medailónik z oboch strán okoreníme a posypeme sušeným tymianom, následne ho obalíme do plátku slaniny a spíchneme špáradlom, aby slanina nesjížděla. Medailóniky nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na celokovové panvici. Následne panvicu prenesieme do teplovzdušnej rúry a pečieme pri 160 ° C asi 5 minút. Potom mäso z panvice vyberieme a prenesieme do kameninové misky a prikryjeme. Výpek znova zahrejeme na variči, pridáme brusnice, bujón, podľa chuti dosolíme, okoreníme a pridáme tymián. Krátko povaríme, aby omáčka trochu zhoustla. Tesne pred koncom zjemníme omáčku lyžicou masla. Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou podávame so šťouchanými zemiaky alebo s americkými zemiakmi.
Komentáre k receptu Bravčové medailónky s brusnicovou omáčkou (1 komentár)
-
Marta Slaninková
10.August 2014 12:54
robím to už opakovane a je to vynikajúce