Bravčové medailóniky pod nivou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62850x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | bravčová stehno |
100 dkg | niva |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
2 lyžice | provensálske korenie |
2 - 3 štipiek | korenie |
omáčka: | |
1 ks | tavený syr s nivou |
2 dl | voda |
1 kocka | zeleninový bujón |
2 lyžice | polohrubá múka |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso dobre očistíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Nakrájame medailónky, posypeme je provensálskym korením, korením, pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať. Kastról s pokrievkou nahrejeme, vložíme pripravené mäso a necháme ho zatiahnuť z jednej strany, otočíme a prikryjeme pokrievkou. Po 10 minútach znovu otočíme, opekáme znovu asi 10 minút pod pokrievkou. Pred dokončením na každý kúsok mäsa položíme silnejšiu plátok nivy, ktorý necháme mierne rozpustiť. V menšom hrnci si prevaríme vodu rozmiešanú s polohrubú múkou, pridáme kocku zeleninového bujónu a kocku taveného syra s nivou. Krátko povaríme. Hotové bravčové medailóniky podávame s varenými zemiakmi a podlievame syrovou omáčkou. Vhodný je aj cesnakový dresing, ktorý chuťovo mäso a syr doplní.