Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové medailóniky pod nivou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62850x
Bravčové medailóniky pod nivou

Bravčové mäso s chuťou syra doplnené syrovou omáčkou - vyskúšajte.

vytlačiť recept Bravčové medailóniky pod nivou
recept Bravčové medailóniky pod nivou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 kg bravčová stehno
100 dkg niva
2 - 3 lyžíc olivový olej
2 lyžice provensálske korenie
2 - 3 štipiek korenie

omáčka:

1 ks tavený syr s nivou
2 dl voda
1 kocka zeleninový bujón
2 lyžice polohrubá múka

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso dobre očistíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Nakrájame medailónky, posypeme je provensálskym korením, korením, pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať. Kastról s pokrievkou nahrejeme, vložíme pripravené mäso a necháme ho zatiahnuť z jednej strany, otočíme a prikryjeme pokrievkou. Po 10 minútach znovu otočíme, opekáme znovu asi 10 minút pod pokrievkou. Pred dokončením na každý kúsok mäsa položíme silnejšiu plátok nivy, ktorý necháme mierne rozpustiť. V menšom hrnci si prevaríme vodu rozmiešanú s polohrubú múkou, pridáme kocku zeleninového bujónu a kocku taveného syra s nivou. Krátko povaríme. Hotové bravčové medailóniky podávame s varenými zemiakmi a podlievame syrovou omáčkou. Vhodný je aj cesnakový dresing, ktorý chuťovo mäso a syr doplní.

Komentáre k receptu Bravčové medailóniky pod nivou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty