Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 70286x
Výborný hlavný chod z bravčového mäsa pečený so všetkým v jednom pekáčika.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 - 6 plátkov | maslo |
800 g | bravčové mäso |
2 ks | cibula |
8 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
grilovacie korenie | |
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
soľ | |
mletý kmín | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso (použila som stehno) umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Ak sú plátky veľké, stále je nakrájame na polovičky na veľkosť malých medailóniky. Mäso môžeme trochu naklepeme. Z oboch strán mäso osolíme a okoreníme a uložíme do pekáča. Na mäso ďalej pridáme vegetu, mletý kmín, mletú sladkú papriku a grilovacie korenie. Všetko podľa chuti. Veľké cibule olúpeme a nakrájame na pol kolieska. Rovnomerne ju rozložíme na mäso. Väčšie zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Takto nakrájané zemiaky uložíme na mäso s cibuľou tak, aby bolo všetko dobre zakryté. Zemiaky osolíme a podľa chuti pridáme vegetu, mletý kmín, mletú červenú papriku a grilovacie korenie. Na zemiaky rozložíme plátky masla. Všetko ešte podlejeme vodou. Bravčové mäso pečieme v predhriatej rúre na asi 200 - 220 ° C približne 90 - 105 minút, kým nebude mäso mäkké. Podľa potreby priebežne podlievame vodou. Bravčové mäso zapečené s zemiaky ala Živánská podávame teplé s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska (18 komentárov)
-
Moni
09.October 2018 11:47
Stačí len zakryť alobalom a je to super :) odporúčam mne toto veľmi chutí.. už som to skúšala aj z krkovičky ale najlepšie je stehno tak ako je v recepte napríklad aj teraz majú v akcii https://www.letakomat.sk/kaufland/bratislava-od-stvrtka-11-10-2018/ :) takže už viem čo varím v nedeľu ;)
-
Stefan
25.March 2018 10:19
No,uvidim
-
Peter
15.October 2017 10:54
Momentálne to máme v rúre tak som zvedavý
-
Veronika
20.July 2017 15:07
Treba zakryť logicky alobalom potom nemôžu byť polosurove ako tu písala jedna.
-
Ami
11.July 2016 14:29
Celé zle. Zemiaky som mala po hodine a pol polosurové. Musela som ich dať prevariť lebo som už nemala trpezlivosť. Nabudúce ich určite prevariť a mäso tiež nebolo ktovieako mäkké. Nabudúce určite nie podľa tohto receptu
-
Simona
27.January 2016 11:20
Ja dávam mzemiaky na spodok mäso na vrch a ešte horčicu :)
-
Gabriel
21.November 2015 18:29
Chýba tam údená slaninka,a zabalenie do ALobalu.
-
mima
22.October 2015 12:30
a ide sa na to
-
Erik
13.May 2015 16:12
Už še to peče !
-
kasandra_1
21.February 2015 11:41
Fajnove jedlicko . Mala som v papulke nebicko:)
-
tomek
31.May 2014 21:00
Bospo dobry dotaz skusim ho aplikovať no uvidime :-)
-
tomek
31.May 2014 20:57
Sem napisajte vaš komentár.
-
Keče
26.February 2014 12:05
Akurat to idem urobit uz sa neviem dočkat :)
-
vlado
29.October 2013 17:00
všetko čo treba mám tak idem na to
-
bospo
11.October 2013 09:50
práve pečiem... som veľmi zvedavá... inak, nie je to na zemiaky dlho 90-105 min.? keby som ich napríklad dala až po 60 min. pečenia mäska?
-
silvia
14.November 2012 00:10
Vyborne jedlo vyborne jedlo.
-
miroslav
28.February 2012 19:39
este sa to pecie,takze zatial je to v poho
-
Katka
22.January 2012 12:28
Som šeherezáda :P