Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 51963x
Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska

Výborný hlavný chod z bravčového mäsa pečený so všetkým v jednom pekáčika.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska
recept Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 29x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 - 6 plátkov maslo
800 g bravčové mäso
2 ks cibula
8 ks zemiaky

podľa chuti:

mletá sladká paprika
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
vegeta
soľ
mletý kmín

podľa potreby:

voda

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso (použila som stehno) umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Ak sú plátky veľké, stále je nakrájame na polovičky na veľkosť malých medailóniky. Mäso môžeme trochu naklepeme. Z oboch strán mäso osolíme a okoreníme a uložíme do pekáča. Na mäso ďalej pridáme vegetu, mletý kmín, mletú sladkú papriku a grilovacie korenie. Všetko podľa chuti. Veľké cibule olúpeme a nakrájame na pol kolieska. Rovnomerne ju rozložíme na mäso. Väčšie zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Takto nakrájané zemiaky uložíme na mäso s cibuľou tak, aby bolo všetko dobre zakryté. Zemiaky osolíme a podľa chuti pridáme vegetu, mletý kmín, mletú červenú papriku a grilovacie korenie. Na zemiaky rozložíme plátky masla. Všetko ešte podlejeme vodou. Bravčové mäso pečieme v predhriatej rúre na asi 200 - 220 ° C približne 90 - 105 minút, kým nebude mäso mäkké. Podľa potreby priebežne podlievame vodou. Bravčové mäso zapečené s zemiaky ala Živánská podávame teplé s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska (14 komentárov)

  • Ami 11.July 2016 14:29

    Celé zle. Zemiaky som mala po hodine a pol polosurové. Musela som ich dať prevariť lebo som už nemala trpezlivosť. Nabudúce ich určite prevariť a mäso tiež nebolo ktovieako mäkké. Nabudúce určite nie podľa tohto receptu

  • Simona 27.January 2016 11:20

    Ja dávam mzemiaky na spodok mäso na vrch a ešte horčicu :)

  • Gabriel 21.November 2015 18:29

    Chýba tam údená slaninka,a zabalenie do ALobalu.

  • mima 22.October 2015 12:30

    a ide sa na to

  • Erik 13.May 2015 16:12

    Už še to peče !

  • kasandra_1 21.February 2015 11:41

    Fajnove jedlicko . Mala som v papulke nebicko:)

  • tomek 31.May 2014 21:00

    Bospo dobry dotaz skusim ho aplikovať no uvidime :-)

  • tomek 31.May 2014 20:57

    Sem napisajte vaš komentár.

  • Keče 26.February 2014 12:05

    Akurat to idem urobit uz sa neviem dočkat :)

  • vlado 29.October 2013 17:00

    všetko čo treba mám tak idem na to

  • bospo 11.October 2013 09:50

    práve pečiem... som veľmi zvedavá... inak, nie je to na zemiaky dlho 90-105 min.? keby som ich napríklad dala až po 60 min. pečenia mäska?

  • silvia 14.November 2012 00:10

    Vyborne jedlo vyborne jedlo.

  • miroslav 28.February 2012 19:39

    este sa to pecie,takze zatial je to v poho

  • Katka 22.January 2012 12:28

    Som šeherezáda :P

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt