Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 72409x
Výborný hlavný chod z bravčového mäsa pečený so všetkým v jednom pekáčika.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | zemiaky |
5 - 6 plátkov | maslo |
800 g | bravčové mäso |
2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mletý kmín | |
mletá sladká paprika | |
grilovacie korenie | |
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso (použila som stehno) umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Ak sú plátky veľké, stále je nakrájame na polovičky na veľkosť malých medailóniky. Mäso môžeme trochu naklepeme. Z oboch strán mäso osolíme a okoreníme a uložíme do pekáča. Na mäso ďalej pridáme vegetu, mletý kmín, mletú sladkú papriku a grilovacie korenie. Všetko podľa chuti. Veľké cibule olúpeme a nakrájame na pol kolieska. Rovnomerne ju rozložíme na mäso. Väčšie zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Takto nakrájané zemiaky uložíme na mäso s cibuľou tak, aby bolo všetko dobre zakryté. Zemiaky osolíme a podľa chuti pridáme vegetu, mletý kmín, mletú červenú papriku a grilovacie korenie. Na zemiaky rozložíme plátky masla. Všetko ešte podlejeme vodou. Bravčové mäso pečieme v predhriatej rúre na asi 200 - 220 ° C približne 90 - 105 minút, kým nebude mäso mäkké. Podľa potreby priebežne podlievame vodou. Bravčové mäso zapečené s zemiaky ala Živánská podávame teplé s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu Bravčové mäso zapečené so zemiakmi á la Živánska (19 komentárov)
-
VAS
14.March 2023 06:06
Get Passports, Visas, Driver's License, ID CARDS, Marriage certificates, Diplomas, Birth Certificates, Credit cards, Utility bills, Social Security cards, Resident permits, Death certificates, Banknotes dollar / euro Pounds We are a team of professionals with many years of experience in producing fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Moni
09.October 2018 11:47
Stačí len zakryť alobalom a je to super :) odporúčam mne toto veľmi chutí.. už som to skúšala aj z krkovičky ale najlepšie je stehno tak ako je v recepte napríklad aj teraz majú v akcii https://www.letakomat.sk/kaufland/bratislava-od-stvrtka-11-10-2018/ :) takže už viem čo varím v nedeľu ;)
-
Stefan
25.March 2018 10:19
No,uvidim
-
Peter
15.October 2017 10:54
Momentálne to máme v rúre tak som zvedavý
-
Veronika
20.July 2017 15:07
Treba zakryť logicky alobalom potom nemôžu byť polosurove ako tu písala jedna.
-
Ami
11.July 2016 14:29
Celé zle. Zemiaky som mala po hodine a pol polosurové. Musela som ich dať prevariť lebo som už nemala trpezlivosť. Nabudúce ich určite prevariť a mäso tiež nebolo ktovieako mäkké. Nabudúce určite nie podľa tohto receptu
-
Simona
27.January 2016 11:20
Ja dávam mzemiaky na spodok mäso na vrch a ešte horčicu :)
-
Gabriel
21.November 2015 18:29
Chýba tam údená slaninka,a zabalenie do ALobalu.
-
mima
22.October 2015 12:30
a ide sa na to
-
Erik
13.May 2015 16:12
Už še to peče !
-
kasandra_1
21.February 2015 11:41
Fajnove jedlicko . Mala som v papulke nebicko:)
-
tomek
31.May 2014 21:00
Bospo dobry dotaz skusim ho aplikovať no uvidime :-)
-
tomek
31.May 2014 20:57
Sem napisajte vaš komentár.
-
Keče
26.February 2014 12:05
Akurat to idem urobit uz sa neviem dočkat :)
-
vlado
29.October 2013 17:00
všetko čo treba mám tak idem na to
-
bospo
11.October 2013 09:50
práve pečiem... som veľmi zvedavá... inak, nie je to na zemiaky dlho 90-105 min.? keby som ich napríklad dala až po 60 min. pečenia mäska?
-
silvia
14.November 2012 00:10
Vyborne jedlo vyborne jedlo.
-
miroslav
28.February 2012 19:39
este sa to pecie,takze zatial je to v poho
-
Katka
22.January 2012 12:28
Som šeherezáda :P