Bravčové mäso na cesnaku v parnom hrnci
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 73018x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 strúčiky | cesnak |
1 lyžička | farebný korenie |
4 ks | zemiaky |
1 lyžička | worchester |
2 plátky | bravčové mäso |
2 lyžičky | soľ |
1 lyžička | sója |
1 lyžička | majorana |
100 g | mrazená zelenina |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso potrieme prelisovaným cesnakom, okoreníme, okoreníme majoránkou, posolíme a pokvapkáme worcestrovou a sójovou omáčkou. Vzhľadom k tomu, že sa počas varenia v pare mäso "potí" a soľ vylučuje, soliam trošku viac, než sme zvyknutí. Do parnej nádoby dáme maximálne množstvo vody (až po značku) a na prvé poschodie parného hrnca položíme okorenené mäso. Druhé poschodie zaplnime osolenými, na tenké plátky nakrájanými zemiakmi. Zapneme časovač na 20 minút a po ukončení programu pridáme osolenú mrazenú zeleninu. Nastavíme ďalších 20 minút a po ukončení programu necháme ešte 15 minút. Ak je mäso slabších plátku, tento čas postačí. Inak treba zapnúť ešte na ďalších 15 min.