Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové mäso na cesnaku v parnom hrnci

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 73018x
Bravčové mäso na cesnaku v parnom hrnci

Skvelá chuť bravčového mäsa z parného hrnca vám nesmie uniknúť.

vytlačiť recept Bravčové mäso na cesnaku v parnom hrnci
recept Bravčové mäso na cesnaku v parnom hrnci sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 strúčiky cesnak
1 lyžička farebný korenie
4 ks zemiaky
1 lyžička worchester
2 plátky bravčové mäso
2 lyžičky soľ
1 lyžička sója
1 lyžička majorana
100 g mrazená zelenina

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso potrieme prelisovaným cesnakom, okoreníme, okoreníme majoránkou, posolíme a pokvapkáme worcestrovou a sójovou omáčkou. Vzhľadom k tomu, že sa počas varenia v pare mäso "potí" a soľ vylučuje, soliam trošku viac, než sme zvyknutí. Do parnej nádoby dáme maximálne množstvo vody (až po značku) a na prvé poschodie parného hrnca položíme okorenené mäso. Druhé poschodie zaplnime osolenými, na tenké plátky nakrájanými zemiakmi. Zapneme časovač na 20 minút a po ukončení programu pridáme osolenú mrazenú zeleninu. Nastavíme ďalších 20 minút a po ukončení programu necháme ešte 15 minút. Ak je mäso slabších plátku, tento čas postačí. Inak treba zapnúť ešte na ďalších 15 min.

Komentáre k receptu Bravčové mäso na cesnaku v parnom hrnci (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty