Bravčové ľadvinky na slanine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 136465x
Jedlo trochu náročnejšie na prípravu, ale ak máte radi vnútornosti, neodoláte.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | slanina |
600 g | bravčové ľadvinky |
2 lyžice | hladká múka |
1 pohár | mäsový vývar |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý kmín | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Bravčové ľadvinky starostlivo očistíme, zbavíme žliaz a dôkladne opláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do mlieka. Odmočenie ľadvinky nakrájame na kúsky. Spek nakrájame na kocky a na panvici ho rozpustíme. Pridáme ľadvinky zbavené zápachu a orestujeme. Okoreníme rascou, korením, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Vo vývaru si rozpustíme múku a všetko prilejeme k mäkkým ledvinkám. Osolíme, prípadne dokořeníme podľa chuti a povaríme. Bravčové ľadvinky na slanine servírujeme s ryžou.