Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové ľadvinky marinované

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67226x
Bravčové ľadvinky marinované

Recept na studený predkrm, ktorý servírujeme na ľadovom šaláte. Přikusujeme, opečené plátky bielej veky alebo toustový biely chlieb.

vytlačiť recept Bravčové ľadvinky marinované
recept Bravčové ľadvinky marinované sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky cesnak
5 dl mlieko
200 g šampiňóny
500 g ľadvinky bravčové
1 ks ľadový šalát

marináda:

2 lyžice sójovej omáčky
2 štipky zázvor mletý
3 dl vývar
1 dl červeného vína, Najlepšie suchého
1 lyžica Worcester

na ozdobu:

1 ks paprika (oranžová)
vňaťovú petržlen

podľa chuti:

1 štipka soľ, korenie

podľa potreby:

olej olivový

Postup prípravy receptu

Ľadvinky pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme žiliek a riadne vyperieme v studenej vode. Potom ich vložíme do nádoby so studeným mliekom a necháme odležať, najlepšie cez noc. Budú krehkejšie. Druhý deň si pripravíme marinádu: zmiešame vývar, víno, worchester, sójovú omáčku a mletý zázvor. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak vymiešame s trochou soli a korenia. Ľadvinky vyberieme z mlieka, osušíme a nakrájame na väčšie, ale tenké plátky, krájame šikmo. Opäť prepláchneme. Teraz v hrnci privedieme vodu do varu. Nesolíme. Do nej vložíme ľadvinky a len krátko povaríme. Najdlhšie 1 minútu. Potom je ihneď zcedíme a necháme odkvapkať. V kastróly zohrejeme olej na ktorom orestujeme šampiňóny, vmiešame cesnak, zľahka okoreníme a odstavíme z tepla. Teraz vmiešame vysušenej ľadvinky, zalejeme marinádou a necháme odležať aspoň šesť hodín v chlade. Servírujeme na ľadovom šaláte, zdobíme paprikou a petržlenovou vňaťou. Pokrm ľahko pokvapkáme marinádou. Výborne k tomuto predjedla chutia plátky opečenej sendviča alebo biely toustový chlieb.

Komentáre k receptu Bravčové ľadvinky marinované (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty