Bravčové ľadvinky marinované
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67226x
Recept na studený predkrm, ktorý servírujeme na ľadovom šaláte. Přikusujeme, opečené plátky bielej veky alebo toustový biely chlieb.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 strúčiky | cesnak |
5 dl | mlieko |
200 g | šampiňóny |
500 g | ľadvinky bravčové |
1 ks | ľadový šalát |
marináda: | |
2 lyžice | sójovej omáčky |
2 štipky | zázvor mletý |
3 dl | vývar |
1 dl | červeného vína, Najlepšie suchého |
1 lyžica | Worcester |
na ozdobu: | |
1 ks | paprika (oranžová) |
vňaťovú petržlen | |
podľa chuti: | |
1 štipka | soľ, korenie |
podľa potreby: | |
olej olivový |
Postup prípravy receptu
Ľadvinky pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme žiliek a riadne vyperieme v studenej vode. Potom ich vložíme do nádoby so studeným mliekom a necháme odležať, najlepšie cez noc. Budú krehkejšie. Druhý deň si pripravíme marinádu: zmiešame vývar, víno, worchester, sójovú omáčku a mletý zázvor. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak vymiešame s trochou soli a korenia. Ľadvinky vyberieme z mlieka, osušíme a nakrájame na väčšie, ale tenké plátky, krájame šikmo. Opäť prepláchneme. Teraz v hrnci privedieme vodu do varu. Nesolíme. Do nej vložíme ľadvinky a len krátko povaríme. Najdlhšie 1 minútu. Potom je ihneď zcedíme a necháme odkvapkať. V kastróly zohrejeme olej na ktorom orestujeme šampiňóny, vmiešame cesnak, zľahka okoreníme a odstavíme z tepla. Teraz vmiešame vysušenej ľadvinky, zalejeme marinádou a necháme odležať aspoň šesť hodín v chlade. Servírujeme na ľadovom šaláte, zdobíme paprikou a petržlenovou vňaťou. Pokrm ľahko pokvapkáme marinádou. Výborne k tomuto predjedla chutia plátky opečenej sendviča alebo biely toustový chlieb.