Bravčové kúsky so zeleninou na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 4905x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | smotana na varenie |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
500 g | bravčové pliecka |
1 balíček | mrazená čínska zelenina |
1 - 2 lyžičiek | solamyl |
2 lyžičky | provensálske korenie |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso očistíme, opláchneme. Nakrájame na dlhšie prúžky. Posypeme provensálskym korením, solamylom a dobre premiešame. Ďalej mäso pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať. Nahrejeme si WOK panvicu, do ktorej vsypeme pripravené naložené mäso. Sprudka orestujeme, potom zmiernime plameň a mäso opekáme domäkka. Ak je mäso mäkké, vsypeme mrazenú zeleninovú zmes na čínu, premiešame a chvíľu restujeme s mäsom. Servírujeme mäso so zeleninou. Do výpeku vlejeme smotanu na varenie, veľmi krátko ju prehrejeme a potom prilievame k mäsu na tanier. Ako príloha k bravčovým kúskom so zeleninou na smotane sú vhodné zemiakových placiek.