Bravčové kúsky na kari
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 15048x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžíc | worcesterová omáčka |
1 lyžička | soľ |
1 - 2 ks | červená paprika |
2 ks | cibula |
2 lyžice | olivový olej (Bertollo Extra Vergine) |
4 strúčiky | cesnak |
2 štipky | mleté čierne korenie |
2 lyžičky | karí korenie |
2 lyžičky | solamyl |
3 plátky | bravčová pliecko |
2 lyžičky | tymián |
podľa chuti: | |
čili paprička | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso nakrájame na malé kúsky. Prosypeme je tymianom, pridáme solamyl a olivový olej. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Rozohrejeme si panvicu s nepriľnavým dnom. Pripravené mäso vsypeme na panvicu a za občasného premiešania orestujeme. Potom prikryjeme pokrievkou a pečieme domäkka. V priebehu pečenia osolíme, okoreníme, ochutíme mletou čili papričky a podľa potreby mierne podlejeme vodou, aby sa mäso neprichytil. Cibuľu, cesnak a červenú papriku si nakrájame na prúžky. Akonáhle je mäso mäkké, pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu a červenú papriku. Premiešame, prisypeme karí korenia a pokvapkáme worcesterskú omáčku. Všetko prehrejeme. Hotové bravčové kúsky na karí podávame s zemiakových placiek, ktoré šťavou z mäsa mierne podlejeme.