Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové kúsky na kari

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15048x
Bravčové kúsky na kari

Recept na pikantné kúsky bravčového mäsa s čerstvou paprikou a cibuľou na kari.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové kúsky na kari
recept Bravčové kúsky na kari
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžíc worcesterová omáčka
1 lyžička soľ
1 - 2 ks červená paprika
2 ks cibula
2 lyžice olivový olej (Bertollo Extra Vergine)
4 strúčiky cesnak
2 štipky mleté čierne korenie
2 lyžičky karí korenie
2 lyžičky solamyl
3 plátky bravčová pliecko
2 lyžičky tymián

podľa chuti:

čili paprička

podľa potreby:

voda

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso nakrájame na malé kúsky. Prosypeme je tymianom, pridáme solamyl a olivový olej. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Rozohrejeme si panvicu s nepriľnavým dnom. Pripravené mäso vsypeme na panvicu a za občasného premiešania orestujeme. Potom prikryjeme pokrievkou a pečieme domäkka. V priebehu pečenia osolíme, okoreníme, ochutíme mletou čili papričky a podľa potreby mierne podlejeme vodou, aby sa mäso neprichytil. Cibuľu, cesnak a červenú papriku si nakrájame na prúžky. Akonáhle je mäso mäkké, pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu a červenú papriku. Premiešame, prisypeme karí korenia a pokvapkáme worcesterskú omáčku. Všetko prehrejeme. Hotové bravčové kúsky na karí podávame s zemiakových placiek, ktoré šťavou z mäsa mierne podlejeme.

Komentáre k receptu Bravčové kúsky na kari (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty