Bravčové kotlety so zeleninovou zmesou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58649x
So zeleninovou zmesou môžeme rovnakým spôsobom pripraviť aj mäso kuracie a ak obetujete čas aj na prípravu prílohy, zemiakových placiek, nebudete ľutovať.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | biela paprika |
3 strúčiky | cesnak |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
4 - 6 kociek | bravčová kotleta |
2 lyžice | worcesterová omáčka na pokvapkanie mäsa |
1 ks | cibula |
olej na vyprážanie | |
1 ks | jarná cibuľka s vňaťou |
1/4 hlávky | menšia kapusta |
1 lyžica | worcesterová omáčka |
2 lyžičky | feferonový krém (pasta) |
3 ks | paradajka |
1/2 lyžičky | provensálske korenie |
1 plechovka | fazuľa v slanom náleve |
3 lyžice | olivový olej |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kotlety zľahka naklepeme, z oboch strán potrieme olivovým olejom a pokvapkáme worcesterskú omáčku. Necháme v chlade odležať. Kapusta nakrájame na slabé rezance, cibuľu rozpolíme a rozkrájame na půlměsíčky, papriku na prúžky. Jarnú cibuľku pokrájame is vňaťou na kolieska, cesnak na plátky, paradajky na malé kúsky. Na oleji sprudka osmažíme kapusta s cibuľou, paprikou a cesnakom. Keď cibuľa sklovita, pridáme paradajky, soľ a spolu smažíme, než pustí paradajky šťavu. Fazuľa scedíme av náleve z fazule rozmiešame paradajkový pretlak. Prilejeme k zelenine, pridáme worcestrovou omáčku, korenie, feferonový krém, korenie, zelenú cibuľovú vňať a spolu dusíme asi 15 minút. Paradajky sa rozvaří a zmes zahustí. Ak by sme chceli zeleninovú zmes viac hustú, rozmiešame v malom množstve studenej vody 1 lyžičkou solamylu, prilejeme ku zmesi a krátko povaríme. Bravčové kotlety so zeleninovou zmesou odporúčam podávať sa vyprážanými zemiakových placiek. Skvele ale chutia is zemiakovými hranolky.