Bravčové kotlety so syrovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62629x
Jednoduchý recept na dusené kotletky so syrovou omáčkou, ktoré podávame s cestovinami.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | bravčová kotleta |
na ozdobu: | |
vňať jarnej cibuľky | |
omáčka: | |
1 lyžica | nasekaná cibuľa |
2 plátky | anglická slanina |
50 g | syr parmezán |
125 ml | smotana |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
chilli korenie | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Ochutíme chilli korením, mletou sladkou paprikou, osolíme a poprášime hladkou múkou. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Vňať jarnej cibuľky umyjeme a nakrájame na krúžky. Omáčka: V rajnice rozškvaríme slaninu, pridáme cibuľku, ktorú necháme speniť. Zalejeme smotanou a vsypeme strúhaný syr a dochutíme podľa potreby korením a soľou. Za stáleho miešania povaríme, kým sa syr nerozpustí. Na panvici rozpálime olej, na ktorom opečieme kotlety z oboch strán. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame. Mäkké mäso vyberieme a do šťavy vmiešame syrovú omáčku. Mäso na tanieri prelejeme omáčkou a posypeme cibuľovou vňaťou. Ako prílohu k bravčovým kotletám so syrovou omáčkou volíme cestoviny.