Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové kotlety na rasci

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15960x
Bravčové kotlety na rasci

Prírodné dusené kotlety s príchuťou rasce podávame s ryžou a zeleninovou zmesou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové kotlety na rasci
recept Bravčové kotlety na rasci
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks bravčová kotleta
50 ml biele víno
2 lyžičky maslo

podľa chuti:

1/4 lyžičky drvená rasca
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

vývar
hladká múka
olej

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme, okoreníme az oboch strán poprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji kotlety opečieme z oboch strán a podlejeme vínom. Akonáhle sa víno odparí, zmiernime teplotu, mäso osolíme, ochutíme rascou a podlejeme vývarom. Pod pokrievkou podusíme domäkka. Mäkké kotlety vyberieme a uchováme na teple. Maslo obalíme v hladkej múke, vložíme do vydušené šťavy a necháme prejsť varom. Tým sa šťava trochu zahustí a zjemní. Bravčové kotlety na rasce rozdelíme na teplé taniere, prelejeme šťavou a podávame s ryžou. Vhodným doplnkom je na masle dusená jarná zeleninová zmes.

Komentáre k receptu Bravčové kotlety na rasci (2 komentáre)

  • milada 16.December 2012 09:36

    je to celkom dobry recept

  • milada 16.December 2012 09:36

    je to celkom dobry recept

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty