Bravčové kotlety na rasci
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 15960x
Prírodné dusené kotlety s príchuťou rasce podávame s ryžou a zeleninovou zmesou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bravčová kotleta |
50 ml | biele víno |
2 lyžičky | maslo |
podľa chuti: | |
1/4 lyžičky | drvená rasca |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
vývar | |
hladká múka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme, okoreníme az oboch strán poprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji kotlety opečieme z oboch strán a podlejeme vínom. Akonáhle sa víno odparí, zmiernime teplotu, mäso osolíme, ochutíme rascou a podlejeme vývarom. Pod pokrievkou podusíme domäkka. Mäkké kotlety vyberieme a uchováme na teple. Maslo obalíme v hladkej múke, vložíme do vydušené šťavy a necháme prejsť varom. Tým sa šťava trochu zahustí a zjemní. Bravčové kotlety na rasce rozdelíme na teplé taniere, prelejeme šťavou a podávame s ryžou. Vhodným doplnkom je na masle dusená jarná zeleninová zmes.
Komentáre k receptu Bravčové kotlety na rasci (2 komentáre)
-
milada
16.December 2012 09:36
je to celkom dobry recept
-
milada
16.December 2012 09:36
je to celkom dobry recept