Bravčové kotlety na mrkve
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 58354x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | Mrkva |
1 ks | väčšie cibule |
4 plátky | bravčová kotleta |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Bravčové kotlety umyjeme, osušíme a naklepeme. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Mrkva olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Na panvicu nalejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú necháme zosklovatieť. Potom do panvice vložíme kotlety, ktoré z oboch strán opečieme. Nakoniec k mäsu pridáme nastrúhanú mrkvu. Obsah panvicu premiešame a podľa potreby mäso podlejeme vodou. Kotlety v mrkve dusíme pod pokrievkou domäkka. Až je mäso mäkké, tak ho vyberieme na tanier a uchovávame v teple. Omáčku z mrkvy rozmixujeme (nemusíme už zahusťovať múkou). Rozmixovanej omáčku nalejeme späť do panvice. Do panvice vložíme kúsky mäsa, ktoré spoločne s omáčkou prehrejeme. Bravčové kotlety na mrkve podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.