Bravčové kotlety na dezertnom víne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 142604x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 dl | šľahačka |
korenie a soľ | |
1 lyžica | Maizena |
50 g | maslo |
2 dl | dezertné víno alebo vermút |
800 g | bravčové kotlety |
Postup prípravy receptu
Naklepeme kotlety a mäso osolíme a okoreníme. Každý kúsok mäsa opečieme z oboch strán na rozpálenom masle. Potom oheň zmiernime a dopečieme domäkka.
Upečené mäso vyberieme a do tuku v panvici nalejeme veľmi opatrne víno. Jemne premiešame, povaríme a pridáme šľahačku s rozkvedlanou lyžicou maizeny. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Omáčku podľa chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátime do omáčky a prehrejeme. Kotlety pokladieme na tanieriky, dozdobíme a môžeme podávať napríklad s zemiakmi.
Foto: www.profimedia.cz