Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové kotlety na dezertnom víne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142604x
Bravčové kotlety na dezertnom víne

Bravčová pochúťka pre večere v dvoch pri sviečkach. Mäso na víne môže pôsobiť ako afrodiziakum.

vytlačiť recept Bravčové kotlety na dezertnom víne
recept Bravčové kotlety na dezertnom víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 dl šľahačka
korenie a soľ
1 lyžica Maizena
50 g maslo
2 dl dezertné víno alebo vermút
800 g bravčové kotlety

Postup prípravy receptu

Naklepeme kotlety a mäso osolíme a okoreníme. Každý kúsok mäsa opečieme z oboch strán na rozpálenom masle. Potom oheň zmiernime a dopečieme domäkka.

Upečené mäso vyberieme a do tuku v panvici nalejeme veľmi opatrne víno. Jemne premiešame, povaríme a pridáme šľahačku s rozkvedlanou lyžicou maizeny. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Omáčku podľa chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátime do omáčky a prehrejeme. Kotlety pokladieme na tanieriky, dozdobíme a môžeme podávať napríklad s zemiakmi.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Bravčové kotlety na dezertnom víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty