Bravčové koleno pečené v remoske
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 73771x
Recept na bravčové koleno zo stehna. Koleno rozsekneme napoly a pečieme vo veľkej remosce, ktorá má príkon z oboch strán. Obľúbená pochúťka predovšetkým pre pánov.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 strúčikov | cesnak |
1200 g | bravčové koleno |
1 ks | veľká červená cibuľa |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
na potření: | |
1 ks | žĺtok |
1 lyžička | worcestrová omáčka |
2 lyžice | olej |
1 lyžička | med |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Rozseknuté bravčové koleno zo stehna očistíme, riadne umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Pripravíme zmes na potláčanie mäsa: Žĺtok vymiešame s olejom, paprikou, worcestrem a medom. V hlbšej panvici rozpálime olej, na ktorom koleno zo všetkých strán opekáme dozlata. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuľu a cesnak, podlejeme trochou vody. Necháme prejsť varom a všetko vlejeme na koleno v remosce. Pečieme za občasného obracania a polievanie vlastnou šťavou domäkka. Pred dokončením potierame bravčové koleno pripravenú žĺtkový zmesou, ktorá dodá mäsu zlatisto hnedú farbu. Bravčové koleno pečené v remosce servírujeme na doske. Podávame s chlebom. K dochutenie môžeme pridať chren, horčicu, nakladané cibuľky, feferónky, apod podľa vlastnej chuti. Vhodným nápojom k bravčovému kolenu je samozrejme pivo.