Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové koleno pečené v remoske

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 73771x
Bravčové koleno pečené v remoske

Recept na bravčové koleno zo stehna. Koleno rozsekneme napoly a pečieme vo veľkej remosce, ktorá má príkon z oboch strán. Obľúbená pochúťka predovšetkým pre pánov.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Bravčové koleno pečené v remoske
recept Bravčové koleno pečené v remoske
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 strúčikov cesnak
1200 g bravčové koleno
1 ks veľká červená cibuľa
mleté čierne korenie
soľ

na potření:

1 ks žĺtok
1 lyžička worcestrová omáčka
2 lyžice olej
1 lyžička med

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Rozseknuté bravčové koleno zo stehna očistíme, riadne umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Pripravíme zmes na potláčanie mäsa: Žĺtok vymiešame s olejom, paprikou, worcestrem a medom. V hlbšej panvici rozpálime olej, na ktorom koleno zo všetkých strán opekáme dozlata. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuľu a cesnak, podlejeme trochou vody. Necháme prejsť varom a všetko vlejeme na koleno v remosce. Pečieme za občasného obracania a polievanie vlastnou šťavou domäkka. Pred dokončením potierame bravčové koleno pripravenú žĺtkový zmesou, ktorá dodá mäsu zlatisto hnedú farbu. Bravčové koleno pečené v remosce servírujeme na doske. Podávame s chlebom. K dochutenie môžeme pridať chren, horčicu, nakladané cibuľky, feferónky, apod podľa vlastnej chuti. Vhodným nápojom k bravčovému kolenu je samozrejme pivo.

Komentáre k receptu Bravčové koleno pečené v remoske (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty