Bravčové kocky v šampiňónovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 136347x
Bravčové mäso je veľmi vhodné kombinovať s hubami. Ak k nemu podáte ryžu, máte úspech dobrého obeda zaručený.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | šampiňóny |
1 kg | bravčové pliecka |
3 lyžice | olej |
zemiakový škrob | |
3 ks | cibula |
na ozdobu: | |
pór | |
podľa chuti: | |
soľ | |
Rasco | |
mleté čierne korenie | |
príloha: | |
ryže |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Na oleji orestujeme cibuľu. Vsypeme mäso, osolíme, pridáme mletý kmín a korenie a zalejeme vývarom. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Potom pridáme pokrájané šampiňóny, zahustíme škrobovú múčkou a krátko povaríme. Omáčku podávame s varenou ryžou. Bravčové kocky v Šampiňónová omáčke zdobíme sekaným pórom, ktorý dodá omáčke pikantnú chuť.