Bravčové kocky na cesnaku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24713x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | bravčové kocky (na guláš) |
soľ | |
500 ml | voda |
1 lyžica | granulovaný sušený cesnak |
4 lyžice | olej |
1 lyžica | solamyl |
1 ks | väčšie cibule |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a dozlata orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme kocky mäsa, posypeme cesnakom a zo všetkých strán je opečieme. Potom mäso poprášime soľou, zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme za občasného premiešania asi 45 minút; záleží na kvalite mäsa. Cesnak ošúpeme, pritlačíme plochou stranou noža na lopárik a potom strúčiky nakrájame na plátky. Solamyl rozmiešame v troške vody na kašičku a spolu s cesnakom vmiešame k mäsu. Necháme 5 -10 minút prevariť a podľa chuti dosolíme; prípadne pridáme vodu, ak je omáčka hustá. Ako prílohu odporúčam cestoviny uvarené "na skus".