Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové kari so zeleninou

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64292x
Bravčové kari so zeleninou

Mäso s voňavým karí korením a zeleninou, ktorého prípravu zvládneme za pár minút.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčové kari so zeleninou
recept Bravčové kari so zeleninou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
2 ks Mrkva
1 lyžička solamyl
1/2 ks červená paprika
1/2 ks zelená paprika
1 lyžička karí
1/2 ks pór
1/2 ks žltá paprika
1 lyžica sójová omáčka
400 g chudé bravčové pliecko
1/2 lyžičky cukor
2 lyžice kukurice

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme, papriku zbavíme jadrovníkov, cibuľu šupky, mrkva oškrabeme. Cibuľu rozpolíme a nakrájame na plátky, papriku na prúžky, pór na kolieska a mrkvu na půlměsíčky. Všetku zeleninu smažíme chvíľu na rozohriatom oleji. Mala by zostať napoly surová, chrumkavá. Nakoniec do zeleninovej zmesi pridáme asi 3 lyžice kukurice, zamiešame a prehrejeme. Kukurice môže byť mrazená alebo sterilizovaná. Kukuricu pridávame hlavne kvôli vzhľadu, môžeme ju aj vynechať. Mäso nakrájame na rezance a premiešame so solamylom. Osmažíme ho sprudka na rozpálenom oleji. Pridáme trochu cukru, karí korenie, korenie a sójovú omáčku. Vypražení mäso zmiešame s orestovanou zeleninou. Bravčové karí so zeleninou podávame s uvarenými alebo usmaženými čínskymi rezancami, alebo ryžou.

Komentáre k receptu Bravčové kari so zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt