Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčové kari s cuketou

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65422x
Bravčové kari s cuketou

Mäso, pripravené podľa čínskej kuchyne, podávame väčšinou s ryžou, čínskymi rezancami, ale veľmi chutné je is cestovinami.

vytlačiť recept Bravčové kari s cuketou
recept Bravčové kari s cuketou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
1 lyžica ocot
2 ks Mrkva
2 lyžice voda
2 lyžičky karí korenie
1 lyžička solamyl
2 lyžičky cukor krupica
300 - 400 g chudé bravčové pliecko
1 ks paprika
1/3 ks cuketa
1 lyžica sójová omáčka

podľa chuti:

mletý korenie
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance a premiešame s lyžičkou solamylu. Cuketu rozkrájame na kocky, očistenú mrkvu na půlměsíčky, olúpanú cibuľu na prúžky. Papriku zbavíme semien a nakrájame na malé kúsky. Bravčové mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji, posypeme karí korením a okoreníme. Na iné panvici, tiež sprudka osmažíme zeleninu. Nesmažíme dlho, mala by zostať chrumkavá na skus. Usmažené mäso so zeleninou premiešame. V hrnčeku zamiešame lyžicu octu, 2 lyžičky cukru, lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice vody. Zmes prilejeme k mäsu so zeleninou, chvíľu miešame a prehrievajú. Podľa chuti prisolíme. Bravčové kari s cuketou výborne chutí s cestovinami, ale podávame is ryžou.

Komentáre k receptu Bravčové kari s cuketou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty