Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová zmes

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65450x
Bravčová zmes

Zmes bravčových pečene a chudého bravčového mäsa, pripravená na čínsky spôsob.

vytlačiť recept Bravčová zmes
recept Bravčová zmes sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lístka mletý zázvor
4 strúčiky cesnak
1 ks menšie pór
1 ks červená paprika
300 g chudé bravčové mäso
4 lyžice olej na vyprážanie
300 g bravčová pečeň
2 lyžičky solamyl
2 lyžice sójová omáčka

podľa chuti:

mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Očistená bravčová pečeň dôkladne premyte v studenej vode, necháme odkvapkať, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Tenké plátky idú lepšie krájať, keď mäso dáme na chvíľu zatuhnout do mrazničky. Bravčové mäso rozkrájame na slabé rezančeky. Pečeň i bravčové mäso premiešame so solamylom. Umytý pór a červenú papriku, zbavenú semien, nakrájame na prúžky. Cesnak olúpeme a rozkrájame na tenké plátky. Na rozpálenom oleji sprudka osmažíme zmes z bravčových pečene a bravčového mäsa. Smažíme, kým pečeň nezmäknú a neprestanú byť krvavá. Potom pridáme zázvor, korenie, sójovú omáčku a zamiešame. Na inej panvici (na rozohriatom oleji) osmažíme krátko zeleninu. Musí zostať polosyrová a chrumkavá. Zeleninu vmiešame do bravčové zmesi. Nemusíme soliť, sójová omáčka je dosť slaná. Bravčovú zmes podávame najlepšie s ryžou, ale veľmi chutná je is chlebom. Odporúčam zapiť červeným alebo bielym vínom.

Komentáre k receptu Bravčová zmes (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty