Bravčová zmes
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 65450x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lístka | mletý zázvor |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | menšie pór |
1 ks | červená paprika |
300 g | chudé bravčové mäso |
4 lyžice | olej na vyprážanie |
300 g | bravčová pečeň |
2 lyžičky | solamyl |
2 lyžice | sójová omáčka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Očistená bravčová pečeň dôkladne premyte v studenej vode, necháme odkvapkať, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Tenké plátky idú lepšie krájať, keď mäso dáme na chvíľu zatuhnout do mrazničky. Bravčové mäso rozkrájame na slabé rezančeky. Pečeň i bravčové mäso premiešame so solamylom. Umytý pór a červenú papriku, zbavenú semien, nakrájame na prúžky. Cesnak olúpeme a rozkrájame na tenké plátky. Na rozpálenom oleji sprudka osmažíme zmes z bravčových pečene a bravčového mäsa. Smažíme, kým pečeň nezmäknú a neprestanú byť krvavá. Potom pridáme zázvor, korenie, sójovú omáčku a zamiešame. Na inej panvici (na rozohriatom oleji) osmažíme krátko zeleninu. Musí zostať polosyrová a chrumkavá. Zeleninu vmiešame do bravčové zmesi. Nemusíme soliť, sójová omáčka je dosť slaná. Bravčovú zmes podávame najlepšie s ryžou, ale veľmi chutná je is chlebom. Odporúčam zapiť červeným alebo bielym vínom.