Bravčová zmes v palacinke
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 39056x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | jarná cibuľka |
1 strúčik | cesnak |
200 g | bravčová stehno |
1 ks | zelená kapie |
cesto: | |
1 - 2 dl | voda |
1 ks | vajcia |
100 g | hladká múka |
podľa chuti: | |
1 lyžica | sójová omáčka |
chilli korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
zálievka: | |
1 lyžica | solamyl |
2 dl | voda |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájame na jemné kocky a ochutíme chilli korením. Cibuľky nakrájame na jemné kolieska. Vňať odložíme na ozdobu. Kapi umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na oleji sprudka orestujeme kocky mäsa, ktoré zakápememe sójovou omáčkou. Akonáhle sa omáčka do mäsa vsiakne, pridáme cesnak, kapiou a cibuľku. Zmes podusíme asi 2 minúty a potom ju prelejeme solamylovou zálievkou. Miešame, kým nevznikne hustá kašovitá zmes, ktorú vyklopíme a necháme vychladnúť. Z múky, vajca a vody vymiešame redšie palacinkové cestíčko. Na malom množstve horúceho oleja rozlejete riedke cestíčko, ktoré zvoľna propékáme. Akonáhle zbelie, vložíme do stredu palacinky masovú náplň, okraje prehneme az oboch strán osmažíme do ružova. Plnené palacinky bravčová zmes zdobíme nasekanou cibuľovou vňaťou. Podávame horúce so zeleninovým šalátom.