Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová zmes v palacinke

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 39056x
Bravčová zmes v palacinke

Palacinky plnené zmesou z bravčového mäsa, kapie, cibuľky a cesnaku.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Bravčová zmes v palacinke
recept Bravčová zmes v palacinke
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks jarná cibuľka
1 strúčik cesnak
200 g bravčová stehno
1 ks zelená kapie

cesto:

1 - 2 dl voda
1 ks vajcia
100 g hladká múka

podľa chuti:

1 lyžica sójová omáčka
chilli korenie
soľ

podľa potreby:

olej

zálievka:

1 lyžica solamyl
2 dl voda

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájame na jemné kocky a ochutíme chilli korením. Cibuľky nakrájame na jemné kolieska. Vňať odložíme na ozdobu. Kapi umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na oleji sprudka orestujeme kocky mäsa, ktoré zakápememe sójovou omáčkou. Akonáhle sa omáčka do mäsa vsiakne, pridáme cesnak, kapiou a cibuľku. Zmes podusíme asi 2 minúty a potom ju prelejeme solamylovou zálievkou. Miešame, kým nevznikne hustá kašovitá zmes, ktorú vyklopíme a necháme vychladnúť. Z múky, vajca a vody vymiešame redšie palacinkové cestíčko. Na malom množstve horúceho oleja rozlejete riedke cestíčko, ktoré zvoľna propékáme. Akonáhle zbelie, vložíme do stredu palacinky masovú náplň, okraje prehneme az oboch strán osmažíme do ružova. Plnené palacinky bravčová zmes zdobíme nasekanou cibuľovou vňaťou. Podávame horúce so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Bravčová zmes v palacinke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty